[AUDIO-FOTO] Romeo Dunca, ales preşedinte al Comitetului de Masiv din grupa munților Banatului şi Poiana Ruscă

Agenția Națională a Zonei Montane, cu sprijinul și susținerea reprezentanților de la Consiliul Judetean Caraş-Severin și a secretarului de stat din Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale Aurel Simion, a organizat cea de-a opta reuniune a Comitetului Naţional al Muntelui la Reşiţa.

La eveniment au participat vicepreședintele Consiliul Județean Caraş-Severin, Romeo Dunca, care a prezidat ședința de lucru, Aurel Simion – secretar de stat în cadrul Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale, Veronica Ţaran Baciu – director general al Agenției Naționale a Zonei Montane, Ioan Dragomir – prefectul judeţului şi Ioan Popa, primarul municipiului de pe Bârzava.

Printre cei prezenți s-au numărat prefecți, subprefecți, administratori publici, primari de orașe și comune, specialiști în sănătate publică, agricultură, mediu, arii protejate și montanologie din judeţele: Caraş-Severin, Hunedoara, Mehedinţi şi Timiş.

În cadrul reuniunii, membrii Comitetului au dezbătut și au aprobat Regulamentul de Organizare și Funcționare a Comitetului de masiv şi au ales președintele, vicepreședintele și comisia tehnică, iar la următoarea întâlnire se va stabili componența comisiilor de specialitate.

În urma voturilor exprimate, membrii prezenți l-au votat pe Romeo Dunca – presedinte al Consiliului Judetean Caraş-Severin să fie şi președintele Comitetului de masiv al Grupei de munți ai Banatului şi Poiana Ruscă. Domnia sa a fost propus de Adina Bâte, director executiv adjunct al Direcţiei pentru Agricultură Caraş-Severin şi a fost votat în unanimitate de voturi şi pe Ioan Bădiu –  vicepreşedintele Consiliului Judeţean Hunedoara, în funcția de vicepreședinte, iar din comisia tehnică s-a hotărât să facă parte: Adina Bâte – director executiv adjunct al Direcţiei pentru Agricultură Caraş-Severin, Ovidiu Iosif Pădurean – primarul comunei Dobra din judeţul Hunedoara şi Mariana Caplat, şef serviciu al Agenţiei de Arii Naţionale Protejate din judeţul Timiş.

Ce reprezintă această funcţie şi cum se va implica preşedintele ales în a rezolva şi problemele cu care se confruntă comunităţile din zonele montane ale judeţului, am aflat de la acesta. Romeo Dunca pentru Radio Reşiţa:

Romeo Dunca

Secretarul de stat din Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Aurel Simion, prezent joi, 23 iunie la Reşiţa a subliniat că, acest comitet masiv este un generator de politici montane care îşi propune printre altele protecţia zonei montane, dezvoltarea acesteia, cunoaşterea grupelor de munţi, familiarizarea cu probleme cu care se confruntă comunităţile care vieţuiesc în ele, promovarea tinerilor fermieri şi a produselor agroalimentare, atestate cu mențiunea de calitate Produs Montan și Produs Tradițional.

Aurel Simion

Şi ca o noutate a constituirii Comitetului de Masiv şi în Caraş-Severin, pe lângă produsele procesate care se puteau atesta cu menţiunea facultativă de produs montan, cum era în urmă cu câţiva ani, se pot atesta acum şi produsele neprocesate, gen legume şi fructe proaspete, produse locale din localităţile montane ale judeţului, a precizat Adina Bâte – director executiv adjunct al Direcţiei pentru Agricultură Caraş-Severin:

Adina Bâte

De același autor

Related Articles