Românii și-au petrecut minivacanța și peste hotare

În perioada minivacanței de 1 Iunie și Rusalii, punctele de trecere a frontierei din vestul și sud-vestul țării au fost tranzitate de peste 88 de mii de persoane, cetățeni români și străini și aproape 31 de mii de mijloace de transport. Cifrele au fost relativ egale, atât pe sensul de intrare, cât și pe cel de ieșire din țară, spune purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Timișoara, agent șef principal Mihaela Leș. A fost trafic intens la Porțile de Fier I, dar și la Cenad. Nu au lipsit nici infracțiunile constatate în punctele de control sau la frontiera verde, a precizat reprezentantul Poliției.

„Pe sensul de intrare în România, au fost 44.063 de persoane, iar pe sensul de ieșire au fost 44.011 de persoane. Cele mai tranzitate Puncte de Trecere a Frontierei au fost: la frontiera cu Republica Serbia –  PTF Porțile de Fier I, din județul Mehedinți, unde au tranzitat frontiera peste 24.900 de persoane, cu peste 8.300 mijloace de transport. PTF Cenad, din județul Timiș, a fost tranzitat de peste 21.200 de persoane cu 8.300 mijloace de transport. În această perioadă au fost constatate 38 de fapte ilegale (11 infracţiuni şi 27 contravenţii), săvârşite atât de cetăţeni români, cât şi străini, iar valoarea amenzilor contravenţionale aplicate se ridică la aproximativ 10 mii de lei”.

Pe relația cu Ungaria, la Punctele de trecere a frontierei din județele Arad și Bihor, s-au înregistrat valori de trafic fără precedent. Au fost mobilizați zilnic peste 450 de polițiști, dar au fost și timpi de așteptare la controlul documentelor, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Oradea, comisar șef Laura Bondar.

La nivel național, prin punctele de frontieră au efectuat formalitățile de control peste 1,5 milioane de persoane. Cea mai tranzitată frontieră a fost cea cu Bulgaria pe unde, în același interval de timp, au efectuat formalitățile aproximativ 455.000 de persoane. De asemenea, valori de trafic ridicate s-au înregistrat şi la frontiera aeriană cu peste 340.000 de persoane. Față de anul trecut, se constată o creştere de peste 60% raportat la numărul de persoane şi aproape 80% la mijloace de transport.

De același autor

Related Articles