Românii se pot informa în timp real cât au de aşteptat în vămi

lunga frontiera vama2Ministerul de Interne a luat măsuri pentru ca date cu privire la traficul la trecerea frontierei să fie accesibile publicului larg. Astfel, românii se vor putea informa în timp real cât au de aşteptat în vămi şi dacă pot alege o rută alternativă.

Petre Tobă: Începând de astăzi, pe site-ul Poliţiei de Frontieră a fost operaţionalizată o secţiune dedicată informării în timp real, care se actualizează periodic. Totodată, pentru perioada imediat următoare urmează să se operaţionalizeze pentru telefoanele mobile, pentru smartphone, o aplicaţie care să pună la dispoziţia participanţilor la trafic timpii de aşteptare în punctele de frontieră şi bineînţeles, să facă şi o recomandare vizavi de un nou traseu pe care conducătorul auto poate să-l aleagă pentru un alt punct de frontieră care să nu fie la fel de aglomerat ca acel spre care se îndrepta.

Ministrul de interne, Petre Tobă, a subliniat că în perioada 19-20 decembrie, când s-au înregistrat timpi mari de aşteptare la intrarea în ţară în unele vămi, traficul a fost aproape dublu faţă de normal, iar efectivele de poliţişti de frontieră au fost la maximul disponibil. Ca în fiecare an, aglomeraţia a fost generată de numărul mare de români care se întorc în ţară pentru sărbătorile de iarnă.

Sursa: Radio România Actualităţi

De același autor

Related Articles