protest_2

Peste 30.000 de bucureşteni au protestat în Piaţa Universităţii din Capitală,  conform realitatea.net.

O parte dintre miile de manifestanți a mers și la clubul Colectiv, pentru a aduce un omagiu celor care și-au pierdut viața în incendiul de la sfârșitul săptămânii trecute. În drum, ei au trecut pe lângă Patriarhie, manifestându-și revolta față de poziția Bisericii Ortodoxe Române după incendiul de la Colectiv. Ei au protestat și în fața Primăriei sectorului 4, cerând demisia edilului Cristian Popescu-Piedone.

Manifestanții s-au declarat dezamăgiți de clasa politică. Ei au purtat bannere cu inscripții precum ”Corupția ucide”, ”Noi suntem generația care schimbă istoria”, ”O dorință sinceră — România liberă”, ”Până ieri am tăcut, de azi încep să urlu” și au fluturat steaguri tricolore.

Protestatarii au aprins candele în fața primăriei și au spus o rugăciune pentru victimele de vinerea trecută. Oamenii s-au strâns inițial în Piața Universității, după care au plecat către Guvern, iar ulterior au protestat la Ministerul de Interne, Palatul Parlamentului și Primăria sectorului 4.

***

Zgonea: Nu mai merge cu jumătăți de măsură; vinovații de tragedia din Colectiv trebuie să plătească indiferent de funcții

Președintele Camerei Deputaților, Valeriu Zgonea, afirmă, într-o postare pe pagina sa de Facebook, că înțelege furia oamenilor ieșiți în stradă și spune că cei care se fac vinovați de tragedia din clubul Colectiv trebuie să plătească ”indiferent de funcții sau responsabilități”.

***

Constanța: Protest în fața Prefecturii; se cere demisia guvernanților

Aproximativ o sută de constănțeni s-au strâns, marți seară, în jurul orei 22,00, în fața sediului Prefecturii, unde și-au exprimat solidaritatea cu familiile îndurerate în urma tragediei de la clubul ”Colectiv”, dar și pentru a cere demisia guvernanților. Pe rețelele de socializare se vorbește și despre organizarea unor marșuri de amploare care să se desfășoare în toate orașele țării, vineri, începând cu ora 20.00.

Sursa: agerpres