„România e în criză”, afirmă primarul municipiului Arad, Gheorghe Falcă!

Consilierii locali municipali s-au reunit în şedinţă publică ordinară, cu nu mai puţin de 30 de proiecte de hotărâre pe ordinea de zi. Înainte de a supune votului ordinea de zi, primarul municipiului Arad, Gheorghe Falcă a făcut o informare cu privire la impactul codului fiscal asupra municipiului Arad, declarându-se profund nemulţumit de aceste modificări.

Principala nemulțumire este că, de anul viitor, impozitul pe venit va scădea de la 16 la 10%, Această măsură va da peste cap bugetul Primăriei Municipiului Arad.
Cu regret trebuie să spun că municipiul Arad va fi afectat cu 16 milioane de euro. Să pierzi aceşti bani anual, înseamnă enorm de mult. Această pierdere ne duce cel puţin cu zece ani în urmă.”, a subliniat edilul Gheorghe Falcă.

“Viitoarea Ordonanţă de Urgenţă a Guvernului va intra masiv cu bocancii aministraţia locală şi în celelalte instituţii.”, este de părere Falcă.  Edilul a punctat câteva dintre măsurile guvernamentale care vor avea un impact deosebit asupra modului în care se va face administraţie locală începând de anul viitor: Guvernul a decis ca “de anul viitor cheltuielile cu persoanele cu handicap să vină spre administraţia locală. Articolul 5 vorbeşte despre blocarea posturilor în administraţia locală, Mai mult decât atât pentru a se putea angaja un om, va trebui să se pensioneze doi. Articolul 7 vorbeşte despre creşterea salariului minim pe economie. În realitate, această creşterea este generată de introducerea cheltuielilor sociale de la angajator la angajat. Articolul 8 specifică negru pe alb că nu se plătesc orele suplimentare, nu se acordă tichete cadou şi nici de premii nu poate fi vorba. Articolul 13 interzice achiziţia de mobilier şi maşini, cu excepţia celor electrice”.

De parcă blocarea posturilor nu ar fi fost suficientă, Articolul 15 se referă la faptul că eventualele angajări de urgenţă se vor putea face numai dacă “apelăm la Guvern să obţinem o hotărâre de Guvern în acest sens”, a lămurit edilul Falcă.  Şi tot începând de anul viitor elevii din clasele primare nu vor mai primi miere la şcoală, iar cheltuielile cu asistenţii personali ai persoanelor cu handicap vor fi în parte suportate de administraţiile locale. “Dacă până acum Guvernul finanţa în procent de 100% aceste cheltuieli, de acum încolo vor finanţa până la 90 %. De unde îi vom finanţa noi?” se întreabă retoric Gheorghe Falcă.

Primarul municipiului Arad şi-a încheiat intrevenţia din debutul şedinţei ordinare de marţi afirmând “Măsurile luate de Guvernul României spun multe despre respectul faţă de cetăţeni, faţă de administraţie. Este o confirmare a faptului că acest Guvern a dus România în criză. O astfel de decizie se ia numai când recunoşti o stare de criză”.

De același autor

Related Articles