“Româna versus informatica” la Colegiul Naţional “Diaconovici-Tietz” din Reşiţa

Într-o lume în continuă schimbare, în care copiii își găsesc locul tot mai greu și pentru care școala nu mai reprezintă un interes major, o echipă de elevi de la Colegiul Naţional “Diaconovici-Tietz” din Reșița s-a gândit la un proiect interdisciplinar (româna-vs-informatica), prin care locul profesorilor este luat de elevii mai mari, din clasele de liceu, implicați ca voluntari. Aceștia au misiunea de a-i pregăti pe cei mici, din clasele de gimnaziu, învățându-i să utilizeze corect “uneltele” informaticii în corelație cu limba română.

Echipa de voluntari este alcătuită din 12 membri, care îndrumă și coordonează peste 20 de elevi din clasele a VI-a și a VII-a, asistați de dir. adj. Viorica Gîrtoi și prof. Simona Lancea.

Activitățile proiectului se desfășoară offline, adică cu prezenţă fizică, săptămânal, miercurea de la ora 18.00, în cabinetele de informatică, respectând normele de distanțare și protecție pentru copii. Pentru cei care doresc să urmărească acțiunile desfășurate, pot să acceseze site-ul realizat de voluntari, www.romana-vs-info.ro.

Proiectul este realizat în parteneriat cu Asociația pentru “MINTE. INIMA. NATURA. AVENTURA.” – M.I.N.A. care are ca scop dezvoltarea de programe educative extrașcolare.

Cele mai citite

Related Articles