Risc de inundaţii pentru râuri din Caraş-Severin

Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor a emis, miercuri, o avertizare Cod portocaliu de inundaţii pentru râuri din judeţul Caraş-Severin, valabilă până la ora 22.00.

Conform INHGA, ca urmare a precipitaţiilor înregistrate, prognozate şi propagării, se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici, cu posibile efecte severe de inundaţii locale şi creşteri importante de debite şi niveluri, cu posibile depăşiri ale Cotelor de inundaţie pe râurile mici din bazinele hidrografice Timiş – bazin amonte confluenţă cu râul Pârâul Rece, Timiş – afluenţii de stânga aferenţi sectorului aval confluenţă cu râul Pârâul Rece – amonte S.H. Caransebeş, judeţul Caraş-Severin.

Fenomenele se pot produce cu probabilitate şi intensitate mai mare pe unele râuri mici din bazinul hidrografice Timiş – bazin amonte confluenţă cu râul Pârâul Rece.

Fenomenele se pot produce cu probabilitate mai mare pe unele râuri mici din bazinul hidrografic Lotru, subliniază hidrologii.

Cele mai citite

Related Articles