Promovabilitate la Bac mai mare decât în 2013

Bacalaureat

Luni, 7 iulie

În judeţul Caraş-Severin, aproape jumătate dintre elevii care au susţinut bacalaureatul au obţinut note de trecere. Procentul de promovare a examenului este cel mai bun înregistrat din 2011 şi până în prezent – 49,27%. Rata este cu 23 de procente mai mare faţă de cea atunci.  Anul trecut, în Caraş-Severin au promovat 43% dintre candidaţi, în 2012 – 30%, iar în 2011 – 26%. Procentul de promovare a scăzut dramatic odată cu introducerea a camerelor video de supraveghere a sălilor de examen. În 2010, judeţul Caraş-Severin a avut unul dintre cele mai mari grade de promovare din ţară – 87%.

Elevii de la Colegiul Naţional „Traian Lalescu” din Reşiţa au obţinut cele mai bune note din judeţul Caraş-Severin la bacalaureat. 85.58% dintre aceştia au promovat examenul maturităţii. Următoarele pe listă sunt Liceul de arte „Sabin Păuţa” din Reşiţa cu 78.13% şi  Liceul Teoretic „Traian Doda” din Caransebeş cu 76.19%.
La Liceul Tehnologic „Iosif Coriolan Buracu” din Prigor nu a promovat bacalaureatul niciun candidaţ la fel ca şi anul trecut. Cel mai slab procent din judeţul Caraş-Severin l-a obţinut Liceul Tehnologic din Bocşa – 6.25%.
În acest an, însă, nu s-a înregistrat nicio medie de 10. Steliana Alina Vărgatu de la Liceul Bănăţean din Oţelu Roşu a obţinut cea mai mare medie – 9.85.

***

Duminică, 6 iulie

CARAŞ-SEVERIN

În judeţul Caraş-Severin, jumătate dintre elevii care au susţinut examenul de bacalaureat au obţinut note de trecere. Procentul de promovare este de 49,27%, cu aproape 6 procente mai mare faţă de cea anul trecut.

S-au înscris pentru susţinerea examenului 2.303 de absolvenţi. La probe au fost prezenţi 1.985 din care au promovat 978. 12 dintre cei care s-au prezentat la examen au fost eliminaţi: 10 pentru posesie de telefoane mobile şi 2 pentru fiţuici. La Liceul Tehnologic din Prigor nu a promovat niciunul dintre cei care au susţinut examenul. Liceul Tehnologic din Bocşa  a avut o medie de promovabilitate de 6,25%. Candidaţi promovaţi la toate disciplinele cu minim nota 5 dar respinşi pentru neîndeplinirea criteriului de medie minimă de promovare de 6: 157

TIMIŞ

56,09% dintre absolvenţii de liceu care au susţinut examenul de Bacalaureat în acest an l-au şi promovaţ potrivit datelor furnizate de reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Timiş. Niciun licean nu a reuşit performanţa de a obţine nota maximă la toate probele.

ARAD

Rata de promovabilitate la Arad, înainte de contestaţii, este de 50,66% cu un procent mai mare decât anul trecut. Cea mai mare notă anul acesta a fost de 9.91 şi a fost obţinută de o elevă de la Colegiul Naţional „Moise Nicoară”. În nici o şcoală nu există însă un procent de promovabilitate de 100% . Există însă şcoli unde nici un candidat nu a promovat examenul: Liceul Tehnologic de Transporturi Auto “H. Coandă” şi Liceul UCECOM “Spiru Haret” unde nici un absolvent de clasa a XII-a nu a reuşit să ia media 6, necesară pentru a fi declarat promovat.

 

Tinerii care sunt nemultumiţi pot depune contestaţii astăzi  între orele 12.00 şi 16.00. Până joi, 10 iulie vor fi rezolvate contestaţiile, urmând ca vineri, 11 iulie să se afişeje rezultatele finele.

Rezultatele pot fi consultate aici

Sursa foto: www.evenimentulzilei.ro

(Daniel Babun)

De același autor

Related Articles