Revitalizarea industriei apărării, în atenţia Ministrului Economiei Ştefan Radu Oprea

Industria apărării din întreaga ţară este o prioritate pentru Ministerul  economiei. Anul acesta sunt alocate sume importante pentru a investi în apărare pentru că România se află în apropierea unei zone de conflict, a declarat pentru Radio Reşiţa ministrul de resort Ştefan Radu Oprea prezent zilele trecute în municipiul de pe Bârzava:

Industria de apărare a României este o prioritate pentru Guvernul Marcel Ciolacu pentru a reuşi să revitalizăm această industrie, să o aducem la potenţialul pe care îl are. Orice criză naşte şi o oportunitate. este o criză, este un conflict în proximitatea graniţelor ţării şi întotdeauna un astfel de conflict înseamnă o oportunitate pentru industria de apărare din oricare din statele care sunt în apropiere de conflict, însă tocmai pentru că este un domeniu sensibil este mai bine să lucrăm, să găsim modalităţile de a atrage investiţiile străine şi de a sprijini capitalul românesc deopotrivă, de a dezvolta prin investiţii intreprinderile de stat din România, care lucrează în domeniul apărării şi vă pot spune că au bugete consistente anul acesta pentru investiţii şi aceasta va fi una dintre temele imediat următoare în cadrul lunii august de a verifica stadiul implementării proiectelor de investiţii şi să ne bucurăm împreună atunci când lucrurile sunt deja făcute„.

Ministrul economiei, antreprenoriatului şi turismului, Ştefan Radu Oprea a mai subliniat că, momentan se face doar o inventariere a intreprinderilor din întreaga ţară, urmând ca pe viitor să se facă şi investiţiile necesare acolo unde va fi cazul.

Foto: arhiva

Cele mai citite

Related Articles