Mai bine de jumătate dintre cetăţenii judeţului Caraş-Severin îşi vor petrece Revelionul acasă, cu familia, prietenii şi rudele, în timp ce doar 9% au ales să sărbătorească în oraş, sau în staţiunile montane.

Pentru cei mai mulţi dintre români, Revelionul nu mai înseamnă belşug. Aproape jumătate dintre ei au tăiat din bugetul alocat petrecerii dintre ani. Sumele pe care le vor cheltui pentru masa festivă nu sunt deloc mari.

Unu din patru români nu îşi permite să cheltuiască mai mult de 100 de lei, însă jumătate dintre ei spun că vor aloca până la 500 de lei. În plus, doar 2% sunt dispuşi să plătească 2.000 de lei în acest scop.Cu aceşti bani, cei mai mulţi vor pregăti o masă alături de cei dragi, acasă, pentru că 80% din români nu vor pleca nicăieri în noaptea cea mai lungă a anului. Doar trei persoane din 100 vor sărbători ultima noapte din 2012 într-un hotel sau într-o pensiune din ţară.

Nici Crăciunul nu a fost îmbelşugat pentru toţi. La fel ca pentru Revelion, aproape jumătate din populaţie a avut mai puţini bani la dispoziţie pentru masă şi cadouri. Adică, între 100 și 500 de lei.

Daiana Roşca