Reţelele de apă şi canalizare ale oraşelor Pecica şi Nădlac vor fi extinse

Nicolae Ioţcu

Peste 12.000 de locuitori ai oraşului Pecica vor beneficia de reţele de apă şi canalizare noi, în cadrul proiectului „Extinderea şi modernizarea infrastructurii de apă şi apă uzată din judeţul Arad”, proiect implementat pe teritoriul a 13 unităţi administrativ-teritoriale ale judeţului, în valoare totală de 577.492.535 lei. Proiectul este derulat de Consiliul Judeţean Arad, prin accesarea de fonduri europene nerambursabile. Stadiul lucărilor a fost verificat astăzi de preşedintele Nicolae Ioţcu. Acesta s-a deplasat atât în oraşul Pecica cât şi la Nădlac, unde se lucrează la introducerea reţelelor de apă şi canalizare. În oraşul Pecica, locuitorii vor beneficia de reţele de apă noi, în lungime totală de 23 km. Tot în cadrul proiectului se va extinde cu peste 40 de km reţeaua de canalizare menajeră şi se va executa o staţie de epurare. Valoarea lucrărilor pentru această localitate este de aproximativ 41 milioane lei.

Ne aflăm pe şantierul staţiei de epurare a oraşului Pecica, staţie ce va deservi 15.000 de locuitori din această zonă. Valoarea lucrării este de peste 15 milioane de lei, fondurile sunt de la Uniunea Europeană, cofinaţarea de 2% fiind alocată de Consiliul Judeţean. Ne bucură faptul că lucările sunt în grafic şi sunt convins că cei care construiesc această staţie de epurare modernă, care îndeplineşte toţi parametrii ceruţi de UE, se va finaliza în termen. Termenul de predare a staţiei este prevăzut a fi martie 2015, montajul de echipamente va începe în luna septembrie, iar până la începutul anului 2016 vor fi făcute inclusiv probele aferente. Considerăm că prin aceste investiţii aducem oraşul Pecica la standarde europene şi totodată, aducem bani pentru a crea locuri de muncă”, a declarat Nicolae Ioţcu, preşedintele Consiliului Judeţean Arad.

Primarul Petru Antal a subliniat că staţia de epurare aflată în funcţiune în momentul de faţă deserveşte doar 300 de locuitori. „Noua staţie de epurare va fi una dintre cele mai mari investiţii din Pecica, din ultimii 30 de ani. La sfârşit vom avea apă în 90% din oraş şi canalizare în peste 80%, urmând ca până în anul 2016 să avem reţea de apă şi canalizare în proporţie de 100%”, a precizat edilul şef.

Tot astăzi, Nicolae Ioţcu a verificat şi stadiul lucrărilor aferente proiectului de introducere a apei potabile şi canalizării în oraşul Nădlac. Aici valoarea totală a lucrărilor este de 21 milioane de lei, iar principalele obiective ce se vor realiza vor fi extinderea reţelelor de apă potabilă cu 4, 9 km, extinderea reţelei de canalizare cu 40 km şi construirea a două staţii de pompare a apei uzate menajere.

Acest lucru face ca oraşul Nădlac să beneficieze de o infrastructură europeană. Lucrările sunt în grafic, ceea ce înseamnă că în primăvara anului viitor vom avea toată lucrarea va fi finalizată”, a spus Nicolae Ioţcu.

Sper ca pe viitor să putem accesa şi alte proiecte europene, pentru că Nădlacul este poarta de intrare în România şi trebuie să arate ca un oraş european”, a precizat Vasile Ciceac, primarul oraşului Nădlac.

(Alina Bradaci)

Foto: www.cjarad.ro

De același autor

Related Articles