Restricţii de trafic şi tonaj pe centura municipiului Reşiţa

În urma averselor de ploaie şi a cantităţilor de apă, căzute în după-amiaza zilei de luni, 29 mai s-a produs o surpare masivă pe drumul de centură al oraşului Reşiţa în amonte de Fabrica de apă, unde o porţiune de carosabil şi un stâlp de medie tensiune au fost dislocaţi de şuvoaiele de apă venite de pe versanţi.

În zona afectată au fost impuse restricţii, a precizat pentru Radio Reşiţa şeful Serviciului de întreţinere a patrimoniului local Daniel Călin:

Pe centură este o intervenție care ne depășește ca direcție de întreținere pentru că acolo a fost o surpare masivă de deal și nu avem noi capacitatea să o facem. Acolo trebuie făcute studii geologice, analizată situația, probabil un zid de sprijin. Prima acțiune care o facem este să restricționăm traficul la o bandă, fapt pentru care se va circula cu prioritate din sensul de urcare, adică dinspre Club Castel înspre Fabrica de Apă“.

Daniel Călin a mai subliniat că, în zilele care urmează, în funcţie de evoluţia vremii, porţiunea de drum, surpată va fi asigurată provizoriu cu panouri speciale din beton de tip New Jersey.

De același autor

Related Articles