Restanţierii la apă şi canal vor fi executaţi silit

meridian

Lugojenii care nu-şi vor plăti la timp facturile la apă şi canal vor fi executaţi silit de acum înainte, direct de operatorul local, fără a mai fi nevoie de acţiunile deschise în instanţă împotriva rău platnicilor.

La finele lunii iulie, parlamentarii au modificat legea 241/2006 a serviciului de alimentare cu apă şi canalizare prin care se permite executarea directă a datornicilor. Meridian 22 va pune în aplicare noile modificări începând cu luna noiembrie, pentru facturile emise pentru septembrie.

„Facturile emise de Meridian 22 catre beneficiarii de servicii vor avea înscrisă precizarea prin care conform actualizărilor din luna iulie 2015, la legea 241/2006, factura se constituie ca titlu executoriu”, a transmis printr-un comunicat conducerea Meridian 22. Măsura va permite societăţii să pună proprire pe conturile de venit ale titularilor de contracte încheiate pentru servicii de apa-canal. Până la data modificării legii furnizorii de servicii de apă şi canal erau obligaţi să acţioneze datornicii în instanţă, după care se apela la un executor judecătoresc, îngreunând foarte mult procedura de recuperare a banilor cuveniţi. Din cauza datoriilor acumulate în ultimul an, Meridian 22 a fost la un pas de faliment în acest an, situaţia fiind rezolvată după ce Consiliul Local a aprobat o mărire a preţului la apă şi canal.  (Ion Moldovan)

De același autor

Related Articles