Reșițenii aleg și în acest an produse tradiționale pentru masa de Paște

253

 

În fiecare an cu ocazia sărbătorilor pascale, creştinii prepară tot felul de bunătăţi pentru masa de Paşte. Gospodinele se trezesc în zori pentru a pregăti bucate ales pe placul tuturor membrilor familiei dar și musafirilor. Unele persoane aleg să îşi petreacă aceste sărbători mergând în diferite excursii sau în vizită la cunoştinţe în străinătate. Majoritatea, însă, îşi vor petrece sărbătorile acasă, în familie. Unii reşiţeni au ales în acest an produsele tradiţionale.

„Vom face ceva deosebit şi tradiţional, ouă roşii, drob, friptură de miel şi cozonac’’

Alţii însă, preferă să înlocuiască friptura de miel cu cea de pui sau porc:

„Anul acesta nu o sa avem miel din motive de sănătate, datorită faptului că este o carne grea, o să facem în schimb multe salate’’

Pentru cei care nu doresc să piardă prea mult timp cu pregătitul mesei de Paşte, pot găsi în magazine pască sau cozonac gata preparate. Indiferent unde veţi petrece sărbătorile de Paşte, important este să le petreceţi cu persoanele dragi.
Medicii avertizează asupra consumului exagerat al alimentelor în această perioadă și oferă câteva sugestii persoanelor care nu stau prea bine cu sănătatea. De exemplu, în loc de drobul traditional preparat din carne de miel, poate fi preparat din carne de pui iar în loc de prăjiturile cu multe creme se pot consuma cozonaci sau salate de fructe. De asemenea, friptura de miel poate fi înlocuită cu cele de curcan sau pui.

Andreea Lupșa