Reşiţa va avea un nou spital judeţean. În luna septembrie va fi depusă şi cererea de finanţare

Se fac în continuare paşi pentru construirea unui nou Spital Judeţean la Reşiţa. Proiectul a fost finalizat iar până la finalul lunii septembrie va fi depusă cererea de finanţare pentru că în primăvara anului viitor să înceapă lucrările pentru noua clădire, a declarat primarul Ioan Popa în cadrul emisiunii Banatul în Direct. Construirea noului spital judeţean este un demers initiat de Primaria Resita si Consiliul Judetean Caras-Severin. Valoare proiectului depăşeşte 614 milioane de lei.

A apărut în Monitor Oficial regulamentul prin care se pot accesa finanțe pentru realizarea de noi spitale municipale, județene am analizat-o împreună cu administratorul public al orașului, el este cel care se ocupă în detaliu de proiectul noului Spital Județean evident împreună cu colegii de la Consiliul Județean, Romeo Dunca și echipa lui.

Vom depune cererea de finanțare în decursul lunii septembrie și sper ca într-o lună două să avem aprobare să fim acceptați și să dăm drumul la licitația de execuția lucrărilor.

Proiectul este gata avem autorizație de construcție, terenul avem 12 hectare în zona Triaj și eu vă spun că, cu ajutorul lui Dumnezeu, în primăvara anului viitor în martie-aprilie începem lucrările la noul Spital Județean”.

Noua clădire va avea subsol, parter şi 5 etaje cu heliport. Capacitatea spitalului va fi de 500 de paturi. Unitatea medicală va beneficia de toată infrastructura necesară și de aparatură medical de ultimă generație. Proiectul a beneficiat de colaborarea unor specialişti din Helsinki-Finlanda, ţară cu unul dintre cele mai moderne sisteme medicale din lume.

3 COMENTARII

  1. Faceți propaganda edilului demolator sl Resitei, care atenteaza prin santierele abandonate la sanatatea publica: praful. Molozul gunoaiele au transformat viata oamenilor intr-un coșmar.Si voi care transmiteți acum yintr-o cușcă amplasata în centrul civic ii faceți propaganda. Sunteți ridicoli pe bani publici

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

De același autor

Related Articles