Reșița, printre cele mai nesigure orașe din România… ?

Municipiul Reșița se află în topul celor mai nesigure orașe din România conform unui studiu realizat la începutul acestui an. Mai precis, zona Calea Caransebeșului ocupă un loc fruntaș la capitolul furturi.

Purtătorul de cuvânt al IPJ, Cecilia Dăneț a precizat pentru Radio Reșița, că anul trecut au existat 1.724 de infracțiuni în oraș dintre care 47 au avut loc în zona Calea Caransebesului. S-au semnalat: 19 furturi, 3 distrugeri, 23 loviri, o amenințare și o purtare abuzivă. Asta înseamnă că o medie de 2,72% dintre infracțiuni au avut loc în acea zonă.

Reșițenii cunosc zona cu pricina și recunosc că o consideră periculoasă.

,,Da, este mai urât aici, este nesigur dar nu mai rău decât în cartierele Mociur sau Dealul Crucii. Sunt bătăi, jafuri pentru că oamenii beau și sunt violenți’’

,,Nu merg prea des pe aici, sunt în trecere, cunosc zona, sunt în vizită la prieteni. Nu știu dacă e periculos dar nu vin seara pe aici’’

În cadrul studiului s-au avut în vedere criterii cum ar fi: costul general al vieții, accesul la servicii de sănătate, curățenia publică, spațiile verzi, calitatea mediului înconjurător, transportul public sau accesul la educație.

Conform rezultatelor cercetării, printre cele mai sigure orașe din România se află: Oradea, Brașov, Timișoara, Sibiu sau Cluj Napoca iar în topul celor mai nesigure sunt: Alexandria, Suceava, Bacău, Călărași, Satu Mare și Reșița.

Andreea Lupșa

 

1 COMENTARIU

  1. Dragilor „Ziariști” care scrieți articolele astea inteligente. Daca „Reșița s-a clasat pe ultimul loc in topul celor mai nesigure orașe”, înseamna ca e cel mai sigur. Bine macar ca nu ați lăsat exprimarea in subtitlu, sau îngroșată ???

Comments are closed.