Reșița prinde culoare – 28 de scări de bloc vor fi renovate pe fonduri europene

Primăria Reșița a semnat proiectul de finanțare pentru renovarea și anveloparea mai multor blocuri din oraș. Vor fi înfrumusețate imobilele cu 10 etaje din Centrul Civic și de pe bulevardul Republicii.

Primarul Ioan Popa, a semnat contractul de finanțare, în valoare de 1,5 milioane de euro, cu directorul Agenţiei de Dezvoltare Regională Vest, Sorin Maxim. Din suma totală, 60% din bani provin de la Uniunea Europeană, 20% este cofinanțarea municipalităţii, iar restul sumei va fi acoperit de către locatarii acestor blocuri.

Reşița reuşeşte să atragă, în continuare, fonduri europene cât 60 de bugete anuale.
Am semnat, la Timişoara, două proiecte în valoare de un milion şi jumătate de euro pentru anveloparea mai multor imobile din municipiu: str. Horea, bl.A6, A7 , bl. A2, A3, A4, Piata 1 Decembrie 1918, bl.25 şi str. G. A. Petculescu, bl. 15. Pe termen lung, locatarii vor avea costuri de întreținere reduse semnificativ, mai mult, reabilitarea scărilor de bloc, a subsolurilor, acoperişurilor şi lifturilor va spori confortul şi siguranța celor care locuiesc în aceste imobile.

În perioada următoare vor fi semnate contractele de finanțare și pentru celelalte blocuri ce urmează a fi reabilitare, respectiv cele de pe Bulevardul Republicii.

Cetățenii își pot asigura cofinanțarea accesând un credit oferit de administraţie. Cei aproximativ 1.000 de euro pe care îi scot din propriul buzunar, vor putea fi achitați în rate, către municipalitate în termen de 5 ani de zile.

Lucrările presupun anveloparea blocurilor, schimbarea acoperișurilor, igienizarea beciurilor și a scărilor de bloc, înlocuirea geamurilor și a ușilor cu unele de tip termopan (unde este cazul) și înlocuirea lifturilor.

De același autor

Related Articles