Reşiţa a fost ROZ de Ziua Mondială de luptă împotriva cancerului la sân!

UPDATE:

Primăria Reşiţa a fost luminată duminică seara în culoarea roz. Mai mulți cetățeni ai urbei au asistat la acest eveniment prin care se dorește marcarea Zilei Mondiale de luptă împotriva cancerului la sân.

În cadrul aceluiași eveniment, cei care au fost prezenți în centrul orașului au beneficiat de măsurarea tensiunii arteriale gratuit. Reprezentantele Asociației ”Din Inimă pentru inimă” din Reșița au împărțit materiale promoționale și baloane roz cu însemnele evenimentului și cu mesaje specifice zilei. Atmosfera a fost întreținută de grupuri care au interpretat melodii religioase,în ton cu acest eveniment.

 

Organizatorii au dorit să tragă un semnal de alarmă deoarece sunt tot mai multe femei afectate de această boală, îndemnându-le şi pe celelalte să-şi facă investigaţii, pentru că în ziua de astăzi cancerul la sân descoperit la timp se poate trata.

—————————————————

„Rugăm oamenii să vină în Centrul Civic. Împreună dorim să tragem un semnal de alarmă împotriva cancerului la sân, mai ales că una din opt femei riscă să se îmbolnăvească de cancer. Împreună, astăzi suntem roz, împărţim pliante, stăm de vorbă cu cetăţenii pentru a conştientiza gravitatea acestei boli şi îi îndemnăm să-şi susţină femeile din viaţa lor„, a fost apelul  Tudoriţei Nicula, preşedintele Asociaţiei „Din Inimă pentru Inimă”, înainte de eveniment.

Programul evenimentului:

Daiana Roşca