Reşiţa: elevii de la Şcoala Generală Nr. 12 au fost evacuaţi

Elevii de la Şcoala Generală Nr.12 din Reşiţa au fost evacuaţi joi dimineaţă, după ce un elev de clasa a VI-a a folosit un spray lacrimogen.

În pauza de la 08:50 la 09:00, un copil din clasa a VI-a, a venit cu un spray lacrimogen iritant la el, a pulverizat în baie, mirosul s-a împraştiat pe tot etajul trei.

Am fost forţati sa evacuăm tot etajul trei, am scos elevii în curte ca sa evitam probleme de sanatate care s-ar putea întâmpla, apoi am evacuat toata şcoala.

Între timp am anunţat şi poliţia. După ce am identificat copilul am chemat parinţii la şcoală, poliţia s-a dus cu parinţii şi cu copilul să ia masurile care se impun în această speţă, urmând ca noi, în interiorul şcolii, să convocam consiliul clasei şi sa luam masurile care se impun pe linie şcolară, conform statutului elevului,” ne-a declarat directorul adjunct al unităţii de învăţământ, Laurenţiu Lisacenco.

Poliţia continuă cercetările în acest caz.

Astăzi, la ora 09.30, polițiști de la Biroul Siguranță Școlară și Poliția Municipiului Reșița au fost sesizați de către conducerea unei unități de învățământ din Reșița despre faptul că un elev ar fi pulverizant spray iritant lacrimogen pe holul unității de învățământ.

Polițiștii s-au deplasat imediat la unitatea școlară, unde au stabilit faptul că în prima pauză dintre orele de curs, un elev din clasa a VI-a de la școala respectivă ar fi pulverizat spray iritant lacrimogen pe holul unității de învățământ.

În urma evenimentului, elevii au fost scoși de cadrele didactice în curtea unității de învățământ, fără ca vreunul dintre aceștia să aibă nevoie de îngrijiri medicale.

Polițiștii l-au condus pe elevul în cauză, în vârstă de 12 ani, împreună cu părinții, la sediul poliției, în vederea stabilirii cu exactitate a tuturor împrejurărilor în care s-a produs evenimentul și dispunerii măsurilor legale, care se impun.

Cercetările vor fi continuate în acest caz pentru săvârșirea infracțiunii de port sau folosire fără drept de obiecte periculoase.

Pentru prevenirea unor astfel de evenimente, de la începutul anului școlar,  polițiștii Inspectoratului de Poliție Județean Caraș-Severin au desfășurat 6 activități educativ-preventive cu elevii respectivei unități de învățământ, inclusiv activități de prevenire a cazurilor de port și folosire de obiecte periculoase în incinta unităților școlare, ultima dintre acestea fiind desfășurată la începutul acestei săptămâni,” a transmis purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Caraş-Severin, Alina Boeru.

Cele mai citite

Related Articles