Reşiţa are cu un hoț mai puţin

Un hoț a recidivat. Polițiștii reșițeni continuă lupta cu infractorii care acționează pe raza municipiului.

Datele statistice arată că în Reșița au scăzut furturile din locuinţe, dar au crescut cele din dependinţe, sălaşe sau garaje. Comisarul șef Traian Dragomir, şeful poliţiei municipale, spune că de cele mai multe ori, autorii au la activ mai multe astfel de fapte.

„În general, furturile se dau de anumite grupuri de persoane sau de persoane singure, dar care perseverează. Sunt multe cazuri de furt, dar autorii sunt destul de puţini. Dacă reuşim să îi prindem pe autori, automat scad şi faptele”.

Un astfel de hoţ policalificat a fost prins de oamenii legii. Este vorba de un bărbat de 34 de ani, bănuit a fi autorul a trei infracțiuni de furt, comise în ultimele două luni. Acesta este suspectat că a sustras țevi din cupru din incinta unei societăți comerciale, că a furat băuturi alcoolice dintr-un magazin și un laptop din sediul PNL din Reșița. Prejudiciul depășește 12 mii de lei și a fost recuperat doar pe jumătate, se arată în comunicatul Poliţiei.

„La data de 19 martie a.c., bănuitul ar fi sustras țevi din cupru din incinta unei societăți comerciale din Reșița, creând un prejudiciu în valoare de 800 de lei. La data de 12 aprilie a.c., același bărbat ar fi sustras băuturi alcoolice în valoare de 450 de lei dintr-un magazin. A treia faptă a avut loc în noaptea de 24/25 aprilie a.c. când, prin forțarea sistemului de închidere a unei uși metalice, bărbatul ar fi pătruns în sediul unui partid politic de unde ar fi sustras un laptop”.

Bărbatul este cercetat penal, deocamdată în stare de libertate, pentru furt calificat. Polițiștii încearcă să afle dacă a mai comis şi alte fapte.

(Sebastian Dragomir)