Consiliul Local al Municipiului Reșița a aprobat bugetul de venituri și cheltuieli pe anul 2019.

Deși suma alocată corespunde cu bugetul realizat în anul precedent, din cauza plății indemnizațiilor pentru persoanele cu handicap, care va fi suportată de către primărie și nu de guvern, bugetul va fi mai mic.

„Pentru a acoperi acest deficit bugetar, până în prezent am adoptat trei măsuri. Salariile tuturor angajaților din primărie au fost reduse cu 5% și vom renunța la aproximativ 60 de angajați. De asemenea, pentru a asigura cofinanțarea proiectelor europene, va fi contractat un credit de 7 milioane de euro,” a precizat Ioan Popa.

Popa a mai adăugat că din cauza OUG 114, prin care este obligat să majoreze manopera cu 57% la toate proiectele europene pe care le derulează, primăria va trebui să caute finanțare pentru încă 15 milioane de euro.

I.P: Nu știu de unde vom face rost de acești bani. Momentan sper să se schimbe ceva la această ordonanță și să nu mai fim nevoiți să cautăm alți bani. Dacă nu reușim să acoperim această sumă, vom fi nevoiți să renunțăm la proiectele care nu sunt atât de importante.

Conform edilului, primul proiect la care municipalitatea va renunța în cazul în care situația o va cere, este cel de anvelopare și reabilitare a blocurilor.

Recent a fost semnat contractul de finanțare „Anvelopare clădiri rezidențiale”, în valoare de 1,5 milioane de euro. Din suma totală, 60% din bani provin de la Uniunea Europeană, 20% este cofinanțarea municipalității, iar restul sumei va fi acoperit de către locatari.