Reșița a primit toate cele 10 autobuze electrice din China

Reșița se pregătește să își îmbogățească flota de transport public cu 10 autobuze electrice, în prima fază, produse în China.

Opt dintre acestea au sosit în cursul zilei de sâmbătă, 2 şi duminică, 3 decembrie, iar următoarele două au ajuns luni, 4 decembrie. Autobuzele, care au o capacitate de transport de până la 70 de persoane și o autonomie de 200 de kilometri, vor asigura transportul călătorilor din și înspre cartierele orașului în care nu ajunge tramvaiul.

Şeful serviciului TUR, Dănuţ Jurubescu pentru Radio Reşiţa:

Au sosit toate cele zece autobuze, urmează ca în zilele următoare să primim și numerele roșii și toate documentele aferente pentru ca să le înmatriculăm. Imediat ce primim numerele urmează perioada de testare; trebuie făcuți 500 de kilometri cu fiecare. Nu am stabilit în momentul de față alte detalii, probabil imediat ce vor fi terminate testele și vor fi înmatriculate să intre în circulație. Nu am stabilit încă traseele pe unde le vom introduce, dar teoretic ele vor circula pe unde nu va circula tramvaiul“.

Autobuzele electrice vor fi distribuite pe mai multe trasee secundare din Reșița, precum: Doman, Secu, Moroasa, Moniom, Stavila, Calea Timișoarei sau viitoarea bretea din Mociur şi NU vor circula în paralel cu tramvaiul pe traseul acestuia.

La anul se preconizează să mai ajungă şi a doua tranşă de 14 autobuze, astfel că parcul auto al TUR Reşiţa va dispune de 24 de autobuze electrice şi 13 tramvaie, a mai spus Dănuţ Jurubescu.

Achiziția celor 10 autobuze electrice face parte dintr-un proiect finanțat prin Programul Operațional Regional 2014-2020 Mobilitate Urbană. Investiția în noua flotă de transport public de la Reșița se ridică la aproximativ 10 milioane de euro.

Foto: TUR Reșița/Facebook

De același autor

Related Articles