Reprezentanţii IML „sfătuiţi” de conducerea Spitalului Judeţean din Reşiţa, să anunţe Poliţia să nu mai recolteze alcoolemii!

Situaţie fără precedent la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Reşiţa! Reprezentanţii Serviciului Judeţean de Medicină Legală Caraş-Severin au fost „sfătuiţi” de către noua conducere a unităţii medicale să anunţe Poliţia, să nu mai recolteze alcoolemii întrucât spitalul nu are bani să achite trusele de recoltare a probelor biologice. Deşi acestea sunt achiziţionate din fondurile IML şi sunt decontate ulterior de către IPJ, susţine revoltat şeful Serviciului Judeţean de Medicină Legală, Marius Toc.

Trusele de recoltare a alcoolemiei sunt proprietatea Serviciului Judeţean de Medicină Legală, sunt achiziţionate din fondurile IML şi sunt repartizate unităţilor sanitare din judeţ, acreditate să facă recoltări şi de ceva timp, am întâmpinat dificultăţi prin neplata acestor truse către furnizori, argumentând din nou că spitalul are arierate de plătit, deşi repet banii sunt ai IML. Această situaţie a dus la obstrucţionarea activităţii, a încurcat organele de anchetă care au alergat la Spitalul din Caransebeş ca să aducă truse la Spitalul din Reşiţa pentru a nu fi descoperită linia de gardă de la Urgenţe. În plus, închiderea laboratorului de toxicologie va duce la afectarea activităţii Serviciului Rutier care va trebui în termen de 3 zile, conform legii să ducă probele la IML Timişoara, la Deva sau în alte părţi. Acest lucru ar duce nu numai la prejudicierea Instituţiei Medico-Legale pentru că şi noi avem probe, alcoolemii recoltate la cazurile medico-legale… şi a trebuit să fugim cu ele la Institut. Mai vorbim şi de o prejudiciere materială pentru că alcoolemiile asigură o parte majoră a fondurilor proprii medico-legale, deci am ajunge într-o situaţie care este de nedorit”, a precizat şeful Serviciului Judeţean de Medicină Legală, Marius Toc.

În aceste condiţii, pe lângă instituţia medico-legală sunt afectaţi şi beneficiarii direcţi, organele de urmărire penală, ducând astfel la o prejudiciere a actului de justitie, concluzionează Marius Toc.

Orice ingerinţă în activitatea medico-legală este interzisă. Încălcarea prevederilor atrage răspunderea administrativă, civilă sau penală, după caz!

Daiana Roşca

De același autor

Related Articles