Regiunea Banat – Crișana se pregătește să devină cea mai ofertantă zonă turistică din țară

Județele Timiș, Arad, Caraș-Severin, Bihor şi Sălaj vor înființa Organizația de Management a Destinației Banat – Crișana prin care se va dezvolta turismul regional.

Președinții a cinci consilii județene s-au reunit la Timișoara pentru a poziționa regiunea Banat – Crișana în topul destinațiilor turistice din România.

La întâlnirea găzduită de Alin Nica, președintele Consiliul Județean Timiș, au mai participat președintele CJ Bihor, Ilie Bolojan, președintele CJ Arad, Iustin Cionca, președintele CJ Caraș-Severin, Romeo Dunca și președintele CJ Sălaj, Dinu Iancu-Sălăjanu.

În cadrul ședinței de lucru, turismul a fost abordat ca domeniu strategic al economiei regionale și s-a convenit înființarea unei Organizații de Management a Destinației, demers prioritar pentru creșterea circulației turistice și a volumului de încasări din turism la nivel regional. În perioada imediat următoare, grupurile tehnice de lucru din partea administrațiilor județene vor stabili modul de lucru și pașii necesari a fi parcurși pentru o asociere cât mai rapidă.

Ne dorim dezvoltarea unui turism competitiv în regiunea Banat – Crișana, nu doar la nivel național ci și în raport cu alte destinații din Europa. Am agreat cu colegii din cele cinci județe că o bună poziționare pe piața internațională poate fi obținută doar prin promovarea destinațiilor din Timiș, Bihor, Arad, Caraș-Severin și Sălaj sub coordonarea unei organizații formate din profesioniști specializați în domeniu” a transmis Alin Nica, președintele Consiliului Județean Timiș.

Avantajele competitive ale fiecărui județ, potențate prin abordarea colaborativă, pot transforma în scurt timp regiunea Banat – Crișana în destinație de interes internațional, cu Timișoara, deținătoare a titlului de Capitală Europeană a Culturii, vârf de lance al unui turism regional de calitate.

De același autor

Related Articles