Regalul Fanfarelor din Banat la Anina

Cea de-a XVII-a ediţie a Festivalului Fanfarelor şi cea de-a XXX-a a Sărbătorii germanilor din Banatul de Munte, două evenimente importante pentru Banatul de munte sunt marcate astăzi, 15 octombrie în cartierul Steierdorf din Anina.

Festivalul fanfarelor este deja un festival cu tradiţie pentru comunitatea noastră”, a declarat pentru Radio Reşiţa primarul oraşului Anina, Daniel Danu.

La această manifestare culturală au participat şi elevii Şcolii Generale din Goruia. Cum s-au pregătit copiii pentru festival aflăm de la directorul unităţii de învăţământ, prof. Mircea Mărilă, susţinătorul fanfarei din comuna cărăşeană:

Şi deputatul etnicilor germani în Parlamentul României, Ovidiu Victor Ganţ este prezent la Festivalul fanfarelor de la Anina. Acesta felicită organizatorii pentru că au reuşit să păstreze această tradiţie de-a lungul anilor.

Pentru Radio Reşiţa, preşedintele Forumului Democratic al Germanilor din Steierdorf/ Anina, Dani Dumitru Vlad:

De la ora 10 şi 45 de minute a avut loc un concert de muzică de promenadă, în piaţeta din faţa Bisericii romano-catolice din Steierdorf, susţinut de fanfarele din Banatul românesc şi cel sârbesc, iar de la 11.30 o Sfântă Liturghie solemnă în lăcaşul de cult din localitate, concelebrată de vicarul general al Episcopiei romano-catolice de Timişoara, Msgr. Johann Dirschl şi pr. Martin Jaeger – paroh de Anina.

Începând cu ora 13.00, în sediul Forumului German din localitate se desfăşoară programul festiv cu participarea fanfarelor, în prezenţa invitaţilor din ţară şi de peste hotare. La eveniment sunt prezente fanfarele din: Goruia, Mercina, Steierdorf/ Anina şi din Satul Nou din Serbia.

A fost un regal al fanfarelor, cu multă muncă şi implicare. Despre prestaţia fanfarei din Anina, coordonatorul acestui grup, Dimitrie Omescu:

Pentru păstrarea acestei tradiţii se fac şi sacrificii o recunoaşte Gelu Coacă, coordonatorul fanfarei din Mercina:

De pe scena evenimentului nu a lipsit nici interpreta Mara Iliescu, care a venit tocmai din Piatra-Neamţ pentru Festivalul Fanfarelor:

La această manifestare, ca în fiecare an, Fanfara Tineretului din Serbia. Despre eveniment liderul acestor, Saşa Mandreş a precizat:

Şi preşedintele Forumului Democratic al Germanilor din judeţul Caraş-Severin, Erwin Josef Ţigla a fost prezent la eveniment şi a declarat pentru Radio Reşiţa:

1 COMENTARIU

  1. Dabia aștept să vă văd și să vă ascult.Muzica mea preferată este muzica de fanfară.Succes.

Comments are closed.

De același autor

Related Articles