[FOTO] Recunoștință celor ce ne-au dat o patrie

Ca în fiecare an, în Ziua de Înălţare, a avut loc ceremonialul de comemorare a eroilor în Parcul Tricolorului din Reşiţa.

Ceremonialul a fost deschis de subprefectul judeţului, Cătălin Hogea care a dat onorul la drapel în acordurile imnului naţional. S-a ţinut apoi un scurt moment de reculegere în memoria celor căzuţi pe front, atât în ţară cât şi în alte teatre de război, în timp ce erau trase clopotele Catedralei din parc iar un sobor de preoţi a oficiat slujba de pomenire.

După încheierea ei, subprefectul Cătălin Hogea a dat citire mesajului transmis de prim-ministrul României, Viorica Dăncilă, după care a început depunerea de coroane de către reprezentanţii instituţiilor publice şi asociaţiilor de veterani. Am profitat de ocazie pentru a vorbi şi cu militari prezenţi în parc despre această zi dedicată eroilor.

„Mă simt bine în primul rând pentru că pot să particip la pomenirea lor, pentru că nimic nu avem mai preţios în istoria noastră decât cei cărora le datorăm recunoştinţă pentru că astăzi avem o patrie”-a spus generalul de brigadă în rezervă, Adrian Marinescu, iar colonelul Vasile Cocoşilă a completat:”Este sărbătorită în întreaga lume unde există biserici ortodoxe, începând din America şi până în Australia. în această zi pe lângă slujba de sfinţire se face şi comemorarea eroilor neamului.”

Ceremonialul s-a încheiat cu o defilare a plutoanelor de militari şi jandarmi în acordurile muzicii de fanfară şi aplauzele celor prezenţi.

De remarcat că în acest an,au participat la festivităţi, câteva zeci de cetăţeni şi desigur oficialităţi judeţene şi locale. (Daniela Tudor)