Locul I pentru Centrul Şcolar “Aurora” Reşiţa în concursul naţional “Școala Ecoterrienilor”

258

Centrul Şcolar de Educaţie Incluzivă “Aurora” Reşiţa a obţinut locul I în cadrul Concursului naţional de mediu “ŞCOALA ECOTERRIENILOR”, iniţiat de Asociaţia ECOTIC din Bucureşti. Este a doua victorie a copiilor speciali de la Aurora, după ce anul trecut au fost calificaţi pe poziţia a doua în această competiţie.

În proiect s-au implicat 120 de elevi din ciclul primar şi gimnazial. Pentru a urca pe primul loc pe podium, elevii şi cadrele didactice au desfăşurat 270 de activităţi cu teme eco, cum sunt : lucrări de ecologizare în parcurile şi pe străzile oraşului, au fost realizate plantări de arbuşti şi flori, desene şi picturi tematice, expoziţii foto şi pictură, confecţionarea de obiecte decorative din materiale reciclabile, compoziţii de eseuri, videoclipuri, alte manifestări educative pentru dezvoltarea unei atitudini sănătoase a copiilor faţă de mediul înconjurător.

De asemenea au fost colectate şi predate spre reciclare peste 5 tone de deşeuri electrice şi electronice, 150 kg de baterii şi acumulatori.

În acţiunile de colectare a deşeurilor, C.S.E.I. “Aurora “ Reşiţa a fost sprijinit de Consiliul Judeţean Caraş Severin, Administraţia Finanţelor Publice, Direcţia de Asistenţă Socială din cadrul Primăriei Reşiţa, Spitalul Judeţean, Direcţia Silvică, agenţi economici şi persoane fizice.

Pe parcusul desfăşurării campaniei la nivel naţional pentru mediu “Școala Ecoterrienilor”, echipa de elevi şi cadre didactice de la Centrul “ Aurora “ Reşiţa a fost coordonată de consilierul educativ prof. Rodica Drăghiţă, cu sprijinul directorului şcolii, prof. Liviu Moise.

Premiul I atribuit Centrului Şcolar “Aurora” Reşiţa constă în vouchere în valoare de 9000 lei din care se vor achiţiona pentru elevi materiale şi echipamente electronice din magazine partenere în proiectul naţional de mediu.
În competiţie au fost înscrise 200 de şcoli din ţară şi a însemnat participarea unităţilor de învăţământ şi a comunitãţilor din care acestea fac parte, cu aportul profesorilor, elevilor cât şi familiile acestora în acţiuni cu specific ecologic.
Locul al doilea în acest concurs naţional a fost obţinut de Şcoala Gimnazială “Mihai Peia” din Reşiţa.

(Mihaela Holub )