stratiunea strajaSalvamontiştii din staţiunea hunedoreană Straja s-au confruntat cu un număr record de accidente la schi în perioada minivacanţei de Crăciun şi Anul Nou. Peste 40 de persoane au suferit diverse traumatisme pe pârtii, în unele dintre aceste cazuri victimele fiind în stare de ebrietate. În 20 dintre situaţii a fost necesară intervenţia echipajelor SMURD şi transportul victimelor la Urgenţă.

În ultimii 20 de ani nu s-a mai întâmplat să avem atât de multe accidente în numai două săptămân, a declarat pentru AGERPRES şeful Salvamont Lupeni-Straja, George Resiga. Potrivit acestuia, mulţi turişti au abuzat de consumul de băutură, doi dintre ei intrând în comă alcoolică. Alţi şapte petrecăreţi au intrat pe pârtiile de schi în stare de ebrietate, s-au dezechilibrat pe schiuri, au căzut şi au suferit traumatisme grave.

Intervenţiile salvamontiştilor au fost îngreunate de faptul că nu peste tot exista zăpadă. Din acest motiv, transportul accidentaţilor s-a făcut în majoritatea cazurilor pe braţe până la refugiul Salvamont, unde s-a putut acorda primul ajutor, şi nu pe schiuri, cu sania specială.

În ciuda faptului că duminică se putea schia puţin doar pe două pârtii, Platoul Soarelui şi Constantinescu, în staţiunea Straja se aflau circa 2.000 de turişti.