RECENSĂMÂNT ROMÂNIA: 4.000 de chestionare completate în Caraș-Severin

Recensământul Populației și Locuințelor 2021 este primul din România organizat integral în format digital. Prima etapă de colectare a datelor de la populație, auto-recenzarea, a început în 14 martie şi se va desfăşura până în 15 mai 2022.

Potrivit informaţiilor furnizate de Direcţia Judeţeană de Statistică Caraş-Severin, în primele patru zile de la debutul auto-recenzării au fost completate la nivelul judeţului nostru un număr de 3965 de chestionare.

Cum se face auto-recenzarea

Auto-recenzarea se poate realiza de pe orice dispozitiv electronic (telefoane inteligente, tablete, laptopuri, desktopuri etc.) de către orice persoană, indiferent de cetățenie, cu reședința în România (care trăiește pe teritoriul României pentru o perioadă de cel puțin 12 luni) parcurgând următorii pași:

  • persoana accesează PLATFORMA DE AUTORECENZARE și completează formularul de pre-înregistrare pentru ea însăși și pentru membrii gospodăriei din care face parte;
  • persoana care a făcut pre-înregistrarea și membrii gospodăriei sale vor primi un link la adresa/adresele de email indicate, fiecare link conducând la chestionarul individual de recensământ;
  • la finalul chestionarului, după completare, se apasă butonul ”Finalizare” și chestionarul completat este transmis în baza de date a recensământului.

Chestionarul se completează în funcție de situația avută la momentul de referință al recensământului, mai exact ora ,,00:00” din ziua de 1 decembrie 2021.

Ajutor şi sprijin în etapa auto-recenzării

Persoanele care necesită îndrumare pentru completarea chestionarului se pot adresa recenzorilor din cadrul punctelor de asistenţă special amenajate de fiecare primărie.

Aici găsiţi situaţia punctele de asistenţă din municipiile judeţului Caraş-Severin unde se poate oferi sprijin în realizarea auto-recenzării.

Persoanele salariate care se autorecenzează au dreptul la o zi liberă plătită, pe care angajatorii sunt obligaţi să le-o acorde în maximum 12 luni de la realizarea cu succes a autorecenzării, până cel târziu în luna mai 2023.

Al XIII-lea recensământ

După încheierea autorecenzării, urmează colectarea datelor de către recenzori prin interviuri faţă în faţă (înregistrarea datelor în chestionarul electronic, cu ajutorul tabletelor), etapă care se va derula în perioada 16 mai – 17 iulie 2022.

România se află la al treisprezecelea recensământ din istorie și al patrulea după Revoluția din 1989.

Pentru informații detaliate privind desfășurarea Recensământului Populației și Locuințelor 2021, vă rugăm să consultați www.recensamantromania.ro.

De același autor

Related Articles