Reabilitarea Muzeului Regiunii Porţile de Fier riscă să nu fie gata la timp

muzeu portile fier

Proiectul de reabilitare a Muzeului ‘Regiunii Porţilor de Fier’ din Drobeta Turnu Severin este în pericol de a nu fi realizat la termenul stabilit, din care motiv există riscul returnării către Uniunea Europeană a sumei de aproximativ 51 milioane de lei, a declarat managerul Doiniţa Chircu.
Lucrările de modernizare a acestei instituţii culturale au început în anul 2009 şi trebuiau finalizate în luna august 2013, dar în urma demersurilor făcute de autorităţi la Comisia Europeană s-a reuşit prelungirea acestuia până la 31 decembrie 2015.
‘Sunt sceptică în privinţa terminării investiţiilor. Până acum s-au realizat doar 65% din obiectivele prevăzute în documentaţiile tehnice. Vina acestei situaţii aparţine unei firme de proiectare din Bucureşti care a executat proiectul din birou, fără să ţină seama de realităţile din teren’, a precizat pentru AGERPRES, managerul Doiniţa Chircu.
În opinia sa, ‘conducerea de acum trei ani a CJ Mehedinţi a tratat cu superficialitate anumite chestiuni pe care specialiştii le-au semnalat, lucru care a cauzat întreruperi nejustificate a activităţilor de construcţie în şantiere’.
‘De asemenea, cu prea multă uşurinţă s-a semnat contractele cu firmele de construcţie. Nu cred că ce nu s-a făcut în 54 de luni, perioadă în care proiectul s-a derulat cu foarte multe sincope, se va face în următoarele opt luni’, a adăugat Chircu.
Chircu a mai arătat că stadiul de execuţie al proiectului ‘Reabilitarea complexului Muzeul ‘Regiunii Porţilor de Fier’ şi valorificarea lui ca produs turistic’ ar trebui să îngrijoreze atât autorităţile judeţului, cât şi cele centrale şi să demareze demersurile pentru prelungirea termenului de finalizare a lucrărilor astfel încât ‘statul român să nu fie obligat să returneze banii către Comisia Europeană’.

Sursa: AGERPRES

Foto: severin-travel

De același autor

Related Articles