Reabilitare blocuri Arad

program reabilitare blocuri arad (1)

Peste 500 de apartamente, din 8 blocuri, din municipiul Arad vor fi reabilitate termic cu fonduri europene. Valoarea contractului depăşeşte 11 milioane şi jumătate de lei, din care mai bine de jumătate reprezintă fonduri europene nerambursabile. Pentru reabilitarea termică, proprietarii vor achita 20 la sută din valoarea lucrărilor, iar primăria – 30 la sută. Cele 8 imobile sunt parte a unui lot de 42 de blocuri, cu aproape 1400 de locuinţe, pentru care municipiul Arad a obţinut peste 9 milioane de euro.
Semnarea celui de-al patrulea contract de finanţare pentru reabilitarea blocurilor de locuințe din municipiul Arad a avut loc ieri, în prezenţa primarului Gheorghe FALCĂ şi a doamnei Miruna VITCU – Directorul Direcției de Resurse Umane și Comunicare din cadrul Agenţiei pentru Dezvoltare Regională Vest, Organism Intermediar pentru Programul Operaţional Regional în Regiunea Vest.
Îmbunătățirea eficienței energetice a blocurilor de locuințe din Municipiul Arad a fost estimat că va determina o reducere a consumului de energie pentru încălzire și limitarea emisiilor de gaze cu efect de seră, realizându-se o economie anuală de energie pentru încălzire de peste 40%.
Proiectele de reabilitare termică a blocurilor de locuințe depuse spre finanțare, până în prezent, de către Primăria Municipiului Arad au o valoare totală de 39.684.915,21 lei (9.027.300,38 euro) și o valoare a finanțării nerambursabile de 21.475.884,34 lei (4.885.212,88 euro).

program reabilitare blocuri arad (2)

(Sebastian Dragomir)

De același autor

Related Articles