Rangerii din România se întâlnesc în Retezat

tarcu

Pentru a marca 20 de ani de când a fost înființată Asociația Rangerilor din România membrii acesteia se întâlnesc, în acest sfârșit de săptămână, la Centrul de vizitare Nucșoara din Parcul Național Retezat.

Bazele Asociației Rangerilor din România au fost puse în 1995 de un grup de entuziaști iubitori de natură, deși la această dată nu existau rangeri în ţară și nici administrații de parcuri naționale și naturale. Cinci dintre membri fondatori vor participa la evenimentul de la Nucșoara, care va avea loc sâmbătă, 25 aprilie.

Acum în asociație sunt înscrise aproape 200 de persoane. Cele mai multe sunt angajate la parcurile naționale și naturale din toate zonele României. Avem și 39 de membri de la Administrația Rezervației Biosferei Delta Dunării şi şi-au anunțat prezenţa  la Nucșoara şi alţi peste 40 de participanţi. Vor fi prezenți, printre alții, Mihai Gligan- președintele ARR și Florin Hălăștăuan- reprezentantul Europei în Federația Internațională a Rangerilor.

Ca să devină mai competente și eficiente, 22 de persoane dintre cele prezente la Nucșoara, vor lua parte la un curs de instruire. Cursanții reprezintă 18 arii protejate din România.

Sursa: servuss.ro

Foto: tarcu.ro

(Hardy Cvoica)

De același autor

Related Articles