Raed Arafat:”Dacă în această perioadă încălcăm regulile de distanţare, dacă mergem în vizită, o să vedem după Paşti o creştere a cazurilor de COVID-19 dar şi a deceselor si a cazurilor grave”

Secretarul de stat, Raed Arafat este de părere că un varf al pandemiei Covid-19 o să fie atins imediat după Paşti.

Dacă respectăm regulile care s-au impus şi mai suportăm o perioadă să stăm izolaţi la domiciliu este posibil să ajungem să avem o stagnare a cazurilor urmată de o scãdere, la fel cum s-a întâmplat şi în alte ţări. Dar acest lucru depinde doar de comportamentul populaţiei, explică pentru Radio Reşiţa, Raed Arafat.

Oamenii trebuie să respecte toate măsurile care până acum au fost recomandate sau impuse. Stăm acasă şi ieşim din casă doar dacă este necesar, ţinând cont de ordonanţele militare. De ce? pentru că încă avem decese şi cazuri grave în România, aşa că nu este cazul să ne relaxăm, noi încă nu am ajuns la acel vârf. Dacă în această perioadă încălcăm regulile de distanţare, dacă mergem în vizită o să vedem după Paşti o creştere a cazurilor de COVID-19 dar şi a deceselor şi a cazurilor grave. Eu vă rog să staţi acasă cu familia, să mai suportaţi puţin această situaţie şi cu siguranţă dacă acum stăm acasă cu siguranţă măsurile de relaxare a stării de urgenţă vor veni mai repede, de noi depinde totul”, ne-a declarat Raed Arafat.

Secretarul de stat insistă că este foarte important ca oamenii să respecte în continuare regulile de distanţare socială pentru că în România nu a trecut perioada cea mai dificilă din epidemie.

În plus, Arafat a mai precizat că prevenirea rămâne cea mai importantă armă de apărare împotriva extinderii epidemiei de coronavirus, amintind de faptul că mulţi români la începutul situaţiei de urgenţă, au ieşit la picnic sau în drumeţii, pentru că vremea a fost frumoasă şi în niciun caz să nu se întâmple aceste lucruri şi acum de sărbători, spre binele nostru.

De același autor

Related Articles