Radio România Reşiţa sărbătoreşte 18 ani în mijlocul ascultătorilor

10

Radio România Reşiţa, de 18 ani în interesul public

Radio Reşiţa a luat fiinţă în toamna anului 1995, la iniţiativa unor tineri entuziaşti şi a omului de radio Doru Dinu Glăvan, pe atunci reporter al Societăţii Române de Radiodifuziune. A urmat o perioadă de muncă şi emoţii până când s-a auzit în eter prima voce, în luna iunie a anului 1996 şi Radio Reşiţa a fost statuat ca post public local. Acela a fost punctul de plecare pentru a ceea ce avea să devină “Sunetul Banatului Montan”. Pe atunci frecvenţa era 102,5 MHz, după care în decembrie 2000 a fost schimbată în 105,6 MHz. La începutul anului 2004 Societatea Română de Radiodifuziune a hotărât acordarea titulului de post public regional.

Radio România Reşiţa este astăzi un post cu notorietate, fiind în topul preferinţelor ascultătorilor din vestul ţării, cu mult înaintea posturilor private.

Sărbătoreşte împreună cu noi vârsta majoratului!

Muzica va pune stăpânire, timp de două zile, pe Parcul Tricolorului din Reşiţa, cu ocazia împlinirii a 18 de ani de Radio România Reşiţa. Joi, 7 august, de la ora 18.00, va avea loc un spectacol folcloric de excepţie. Vor evolua numeroşi interpreţi de muzică populară din diferite zone ale ţării, printre care Petrică Miulescu Irimică, Ana Pacatiuş, Olguţa Berbec, Carmen Biruescu, Maria Milu Sorescu, Adrian Stanca, Laura Laurenţiu, Andreea Miroşu şi Nelu Blidariu. Vineri, 8 august, de la ora 18.00, va urca pe scenă Delia & Band. Vor mai încălzi atmosfera Cristi Iakab & The Road Band, Oana Pleşa, Sens Unic, Dorian Ianoş, Dănuţ Ghilea, Laurenţiu Radu & Anca Piperea şi Cristian Buică. În ambele zile, spectacolul va fi transmis online pe site-ul radioresita.ro.

În cadrul manifestărilor organizate cu prilejul împlinirii a 18 ani a Studioului Regional Radio România Reşiţa, tot joi, 7 august, de la ora 17.00 este programată o triplă lansare la librăria „Semn de Carte” din Reşiţa: volumele colegelor noastre Ada Botezan şi Alexandra Gorghiu, intitulate „De obicei, mâine” şi respectiv „Dragostea din memoria telefonului”, şi noul album folk „Unii cântă, alţii beau” al cantautorului Cristian Buică. Apariţia volumelor de versuri şi a CD-ului au fost sprijinite de Radio România Reşiţa.

Vineri, 8 august în sala mare a Palatului Administrativ din Reşiţa va avea loc un moment festiv, la care vor participa autorităţile locale şi judeţene, directori ai instituţiilor deconcentrate din Caraş-Severin, dar şi oameni de cultură. În cadrul întâlnirii se va reliefa importanţa mass–media şi implicit a radioului public regional în viaţa comunităţii. Vor fi înmânate diplome primăriilor de oraşe şi celor două municipii, iar prefectului Silviu Hurduzeu şi preşedintelui Consiliului Judeţean Caraş-Severin, Sorin Frunzăverde, plachete în semn de recunoştiinţă pentru sprijinul constant acordat.

Haideţi să sărbătorim împreună şi să demonstrăm că suntem numărul 1 în Banat!

Cele mai citite

Related Articles