[FOTO] Radio România Reşiţa a adus zâmbetul pe chipul copiilor

11289917_888691377862490_376903663_n

Emoţii, lacrimi… de fericire şi multă distracţie. Aşa poate fi descris pe scurt evenimentul organizat de Radio România Reşiţa pentru copiii care beneficiază de serviciile Fundației Sociale Humanitas Pro Deo din Caraș-Severin, copii care poate nu şi-au serbat niciodată ziua de naştere sau onomastica, copii care provin din familii nevoiaşe, care trăiesc dintr-un salariu minim pe economie sau pur şi simplu copii care nu au părinţi. Sunt copii care în ciuda problemelor de zi cu zi nu renunţă la şcoală, deoarece ştiu că doar aşa pot avea un trai mai bun. Au pătruns în lumea poveştilor mai mult de 70 de copii, lumea poveştilor din trecut, dar şi a personajelor prezente. Prinţese, supermani, dalmaţieni, clovni i-au purtat pe cei mici într-o lume de vis. Înconjuraţi de baloane colorate, copiii de toate vârstele, alături de echipa Radio România Reşiţa şi voluntari de la Centrul Mansarda din Reşiţa au uitat de neajunsuri şi au sărbătorit copilăria, o perioadă în care ne este permis să visăm, să fim cu adevărat fericiţi, să zâmbim la lucruri aparent banale, aşa cum s-a întâmplat astăzi. Copiii s-au bucurat de fiecare secundă. Au început prin a participa la concursul de dans, apoi la cel de desene pe asfalt, în care au exprimat în diferite nuanţe, ziua de 1 iunie. Cei mai micuţi au fost ajutaţi şi susţinuţi de pe margine, chiar de părinţi. Fetele, dar şi unii băieţei s-au încumetat să participle la karaoke, unii au încercat să joace şotron. Printre razele de soare, am dansat, am cântat şi ne-am simţit şi noi din nou copii. „Clovnul vesel”, îmbrăcat într-un costum haios, a adus buna-dispoziţie şi s-a întrecut în giumbușlucuri. El a fost cel care a alungat timiditatea şi a dat tonul distracţiei. Înghesuială mare a fost la ateliere de pictură pe faţă, modelare baloane, confecţionare de brăţări şi surprizele au continuat, am continuat să dăruim zâmbete.

În timp ce copiii se distrau în aer liber în bucătărie a început operaţiunea numită „Spaghetti bolognese”, o surpriză pregătită tot pentru cei mici, despre care nu ştiau nimic. Reporterii Radio România Reşiţa au lăsat pentru câteva ore reportofoanele, pixurile, etc şi au trecut la cratiţă pentru un scop nobil. Sosul a fost preparat după o reţetă originală a bucătarului Giorgio Fachetti, un italian stabilit în Reşiţa, voluntar al centrului social Humanitas Pro Deo. Sub supravegherea acestui bucătar profesionist, am bucătărit, iar rezultatul a fost unul pe măsură. Mai ales că atunci când faci totul cu suflet nu se poate să nu iasă bine. Toate cele peste 100 de porţii de spaghetti au fost savurate. Apoi au urmat băuturile răcoritoare şi surprizele dulci. Copiilor le-am oferit şi cadouri, fiecare a avut câte o pungă plină cu diverse rechizite, dulciuri, jucării.

Mulţumim celor care ne-au susţinut în această acţiune, prin care am dorit să le spunem în felul nostru, La mulţi ani, acestor copii speciali.  (Mirabela Afronie/Cristina Corocan)

Daiana Roşca a stat de vorbă cu cei mici dar şi cu organizatorii:

 

 

 

 

 

 

De același autor

Related Articles