[VIDEO/AUDIO/FOTO] Radio Reşiţa dăruieşte steguleţe celor care sunt mândri că sunt români

IMG_4232

Radio România Reşiţa împarte şi în acest an steguleţe de Ziua Naţională. Iniţiativa se află la a treia ediţie. Reporterii postului de radio au distribuit astăzi steguleţe elevilor de la mai multe şcoli din Reşiţa, precum: Liceul Teoretic “Diaconovici-Tietz”, Colegiul Naţional Naţional “Mircea Eliade”, Colegiul Naţional “Traian Lalescu” şi Şcolile gimnaziale nr. 2 şi 7.

Reporterul Dan Agache a urmărit primele acţiuni şi consemnează:

Sute de preșcolari și elevi de la Școlile cu numerele 7 și 10 și de la Colegiul Național “Mircea Eliade” au apreciat gestul și s-au bucurat să primească ”Tricolorul” – simbolul națiunii românești. Copiii, la rândul lor ne-au transmis reporterilor emoție și i-au primit cu drag, în clasele decorate și pregătite de sărbătoare.

Amfiteatrul Școlii cu clasele 1-8 numărul 10 a găzduit un eveniment deosebit dedicat Zilei de 1 Decembrie, la care au luat parte elevi de la Școlile gimnaziale 7 și 10, cadre didactice, părinți şi bunici. Copiii au prezentat poezii, cântece, scenete prin care au subliniat semnificația acestei zile, Unirea Transilvaniei cu România, alcătuirea unui singur stat național.

De la cei mai mici până la cei mai mari, copiii au vorbit despre ce înseamnă pentru ei Ziua României, patriotismul, prezentul și viitorul țării noastre. Au fost dornici să-și spună părerile în interviuri dedicate celei mai importante sărbători a românilor.

 Liceul Teoretic “Diaconovici-Tietz”

Reporterii Radio România Reşiţa au împărţit zâmbete şi peste 1.000 de steguleţe tricolore, de Ziua Naţională, elevilor din mai multe şcoli din municipiu. Hardy Cvoica ştie cum au decurs acţiunile şi consemnează:

Şcoala gimnazială nr. 2

Elevii claselor 1-4 din cadrul şcolii au marcat în preambul Ziua Naţională a României. Ei au confecţionat steguleţe din hârtie glazată, au împletit brăţări în cele trei culori naţionale şi au colorat PET-uri în culorile României. Cu glasul lor gingaş, dar şi cu emoţii în suflet au urat “La mulţi ani românilor!” au cântat şi s-au bucurat. Cu steguleţele primite în dar de la reporterii Radio Reşiţa cei mici au promis că, alături de părinţi, vor veni marţi, 1 Decembrie în Centrul civic al municipiului de pe Bârzava şi vor sărbători alături de reşiţeni Ziua Naţională a României.

Dacă pentru unii, 1 Decembrie reprezintă doar o dată în calendar, pentru copii, aceeaşi zi reprezintă, în primul rând, Sărbătoarea noastră, a românilor, ziua în care ne sărbătorim ţara, strămoşii, istoria, bunele şi relele din viaţa noastră şi implicit, pe noi. Este ziua în care este rememorată istoria neamului şi acest lucru se povesteşte tuturor celor care ştiu să asculte. “Vom dăinui în a ţese legătura de frăţie dintre noi, uniţi pe tărâmul acesta scăldat de sânge, pe meleagurile îndrăgite de ţăranii şi de conducătorii noştri, amintind şi cinstind mereu pe cei de au fost sufletul ţării noastre: Mihai Viteazu, Ştefan cel Mare, Vlad Ţepeş, Avram Iancu, Nicolae Bălcescu, Carol I, cei datorită cărora astăzi suntem liberi şi uniţi”, au povestit dascălii elevilor la clasă cu prilejul zilei de 1 Decembrie.

Colegiul Naţional “Traian Lalescu”

Marţi, 1 decembrie vor fi oferite steguleţe celor care aleg să aniverseze Ziua Naţională în centrul oraşului. De la ora 11.00, va avea loc un ceremonial militar şi religios, după care un program artistic de muzică folclorică. Radio România Reşiţa va oferi steguleţe marţi şi persoanelor aflate în trecere prin Parcul Tricolorului.

De același autor

Related Articles