Puteți fi consultați și operați oftalmologic şi la Spitalul Militar Timișoara!

Veste bună pentru pacienţii din vestul ţării! În cabinetul de oftalmologie din Ambulatoriul de Specialitate al Spitalului Militar Timișoara pacienții sunt consultați de o echipă formată din doi oftalmologi: Dr. Jianu Silviana, medic primar oftalmolog, doctor în medicină și Dr. Becheru Nicolae medic primar oftalmolog, care sunt ajutați, cu multă dăruire de asistentele medicale: Lascus Ecaterina Maria, Haisiuc Loredana Iulia și Buzatu Iuliana la serviciul spitalizare de zi.

Serviciile sanitare oferite sunt complexe:
– prescripție de ochelari după măsurătoare de dioptron,
– examinarea polului posterior (fund de ochi) prin oftalmoscopie indirectă ( cu oftalmoscop sau lentile speciale la biomicroscop),
– biomicroscopia polului anterior, pentru patologia corneei, a cristalinului și iriană,
– ecografie complexă: biometrie, ecografie în mod B cu sondă de 10 și 20 MHz, biomicroscopie ultrasonică (UBM – pentru afecțiunile polului anterior și ale corpilor ciliari),
– tomografie în coerență optică (OCT) pentru diagnosticul și urmărirea evoluției glaucomului și a patologiei retiniene,
– măsurarea tensiunii intraoculare,
– chirurgia cataractei cu implant de cristalin, chirurgia glaucomului, a afecțiunilor polului anterior și a anexelor globului ocular.

Serviciul de oftalmologie din cadrul spitalului nostru se adresează tuturor categoriilor de asigurați ( cadre militare active, în rezervă, veterani de război, familiile acestora, cât și persoanelor civile) pe baza biletelor de trimitere de la medicul de familie.

„Ochii sunt bijuteriile trupului”, spunea Henry David Thoreau, așadar să avem grijă de ei!

De același autor

Related Articles