Bănăţenii pot susţine Clinica de Recuperare Oncologică Nera prin Bursa Binelui. Aceasta este singura platformă online unde donaţiile nu sunt comisionate, încurajând astfel şi pe cei care vor să participe cu sume mici.

Persoanele interesate să facă o faptă bună trebuie să aibă un card bancar şi să acceseze adresa www.clinicanera.ro Aceasta va fi prima clinică de recuperare oncologică din România care va încorpora şi un centru de cercetări. Clinica se va îngriji de tratamentul bolnavilor de cancer în stadii iniţiale: aflarea veştii, debutul bolii şi depistarea precoce.

Clinica Nera va fi construită cu ajutorul cetăţenilor cu suflet mare care vor să pună la temelia ei o faptă bună, în Valea Nerei, într-o zonă nepoluată din judeţul Caraş Severin, localitatea Slatina Nera, comuna Sasca Montană.

Clinica va fi de tip rezidenţial, cu 42 de saloane spaţioase şi confortabile, construite pe o structură arhitecturală şi funcţională de tip sanatorial. Fiecare bolnav va fi găzduit cu grijă şi atenţie, într-un salon cu un singur paţ şi va beneficia de o cură de recuperare de 14 zile. Proiectul Nera este un proiect al Fundaţiei „Sfânta Irina” care are, ca principal obiectiv construirea primului Centru de Recuperare Oncologică din România.

Proiectul Nera a obţinut o finanţare de la Uniunea Europeană, în valoare de 70% din totalul costurilor de implementare a proiectului, cu condiţia ca restul de 30% să fie acoperit de Fundaţia „Sfânta Irina”. “Cu alte cuvinte, UE este garantul principal al acestui proiect. Acum e nevoie de tine să crezi în el şi să ajuţi la strângerea a 1.000.000 €, sumă care va completa finanţarea UE”, este mesajul Clinicii Nera.

Sursă: Clinica Nera

Daiana Roşca