Puncte gastronomice locale în Caraş-Severin doar cu avizul DSVSA

Cadrul legislativ al punctelor gastronomice locale a fost finalizat, iar acestea pot fi înfiinţate şi exploatate doar cu avizul Direcţiei sanitar-veterinare, a precizat pentru Radio Reşiţa Nicolae Crista – şeful instituţiei cărăşene:

„Trebuie depus un dosar pentru obţinerea înregistrării sanitar-veterinare şi pentru siguranţa alimentelor. După această etapă inspectorii DSVSA Caraş-Severin vor efectua evaluarea unităţii. Dacă totul este în regulă cetăţeanul obţine înregistrarea sanitar-veterinară. Toate materiile prime din care se prepară alimentele trebuie să provină numai din unităţi autorizate sau înregistrate sanitar-veterinar, punându-se accentul pe produsele autohtone, specifice zonei, în care punctul gastronomic îşi desfăşoară activitatea.”

Acest tip de organizare vine în sprijinul celor care produc alimente de bază şi doresc să ofere servicii de alimentaţie publică pentru consumatori, fără să deţină pensiuni sau alte forme organizate de turism. Este o facilitate pentru unităţile de tip familial, care vor să presteze turism la scară mică, precum: rural, eco sau cultural, a mai spus Nicolae Crista.

Cei ce doresc să înfiinţeze un astfel de punct gastronomic local în Caraş-Severin se pot adresa DSVSA pentru a afla condiţiile de solicitare şi eligibilitate. (Hardy Cvoica)