[AUDIO]Alertă în Băile Herculane! Un pui de urs a fost găsit, singur, în oraşul de pe Valea Cernei. Cetăţenii sunt rugaţi să evite deplasările pe traseele turistice din zonă!

În zona hotelului Roman din staţiunea Băile Herculane a fost găsit miercuri, 28 aprilie un pui de urs.

Până în acest moment nu se cunosc împrejurările care au dus la prezența animalului în această zonă, fapt pentru care se recomandă turiștilor să evite deplasarea pe traseele turistice din zona “Foişoarelor” și arealul învecinat. În urma discuțiilor purtate cu personalul de specialitate al Parcului Național Domogled-Valea Cernei, s-a ajuns la ipoteza că în această zonă se află și ursoaica, iar prezența acesteia poate genera un pericol pentru cetățeni. Efectivele postului de Jandarmi Băile Herculane împreună cu lucrători din cadrul Poliției orașului din Valea Cernei, au intensificat patrulele în zonă pentru siguranța turiștilor și a localnicilor.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Jandameri Judeţean Caraş-Severin, Marius Săndulescu pentru Radio Reşiţa:

Marius Săndulescu

De la comisarul şef al Gărzii Naţionale de Mediu – Comisariatul Judeţean Caraș-Severin, Remus Blujdea am aflat că momentan puiul de urs este în grija Administraţiei Parcului Naţional Domogled-Valea Cernei și în această seară, conform procedurii legale, anexa 2 din Ordinul 323/ 2010 încheiat în prezenţa Gărzii de Mediu, a DSVSA, a Poliţiei Băile Herculane şi a Jandarmeriei Montane, va fi predat singurului orfelinat de urşi din Europa aflat în Munţii Hăşmaş din judeţul Harghita. Rangerii Parcului Naţional Domogled-Valea Cernei recomandă turiştilor şi localnicilor să evite zilele următoare traseele din arealul zonei protejate cărăşene.

În cazul în care este observată în zonă prezenţa unui urs, cetăţenii sunt rugaţi să apeleze imediat numărul de urgenţă 112, au subliniat reprezentanţii Ocolului Silvic Băile Herculane care vor monitoriza traseele turistice în perioada minivacanţei de 1 Mai şi de sărbătorile pascale.

Sursa: Jandarmeria Caraş-Severin

Cele mai citite

Related Articles