Proxeneţi audiaţi la DIICOT

proxenetism, prostitutie

Procurorii DIICOT audiază la această oră trei timişeni bănuiţi de trafic de minori. Cele trei persoane au primit mandate de aducere după executarea unor percheziţii realizate astăzi de poliţiştii specializaţi în combaterea criminalităţii organizate din Timiş. Cei trei membri ai grupării, cu vârste între 21 şi 25 de ani, sunt acuzaţi că ar fi racolat mai multe minore, provenite din familii dezorganizate sau cu o situaţie materială precară, pe care le-ar fi obligat să practice prostituţia.
De asemenea, s-a stabilit că bănuiţii exercitau frecvent acte de violenţă şi ameninţări asupra victimelor, exploatarea acestora realizându-se în apartamente închiriate, pe raza municipiului Timişoara, iar banii fiind însuşiţi în totalitate de cei în cauză.
„În urma percheziţiilor efectuate, de la domiciliile acestora au fost ridicate diverse sume de bani, sisteme informatice şi medii de stocare a informaţiilor. În cauză, se continuă cercetările sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de constituire şi aderare la un grup infracţional organizat şi trafic de minori”, se arată în comunicatul DIICOT.
Percheziţiile au fost efectuate de poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Timişoara şi procurorii D.I.I.C.O.T. – S.T. Timişoara, cu sprijinul luptătorilor din cadrul Serviciului pentru Acţiuni Speciale Timiş,
Acţiunea a beneficiat de suportul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale din cadrul I.G.P.R..

(Sebastian Dragomir)

Cele mai citite

Related Articles