Protecția Consumatorilor vrea să afle câte facturi greșite la energie au fost emise

ANPC a trimis firmelor din energie un chestionar pentru a ști exact numărul facturilor greșite.

În cadrul întâlnirii, pe care conducerea Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) a realizat-o cu operatorii economici din domeniul energiei electrice și gazelor naturale, în ultima zi a lunii ianuarie, pentru a se asigura că aceștia sunt pregătiți să aplice prevederile Ordonanței de Urgență a Guvernului nr. 3/2022, președinte Autorității, Horia Constantinescu, afirma că ANPC va pregăti un mod standardizat de comunicare cu aceștia.

Drept urmare, pe 2 februarie 2022, a fost expediat prin e-mail, către toate companiile care furnizează energie electrică și gaze naturale operatorilor casnici din România, un chestionar care conține o rubrică detaliată, în urma completării căreia va fi posibilă o centralizare exactă a numărului de facturi greșit întocmite, în raport cu prevederile Ordonanțelor 118/2021 și 3/2022.

”Așa cum am spus la începutul săptămânii, dorim să avem date certe, ASUMATE, pentru a putea cuantifica dimensiunea EXACTĂ a facturării eronate în domeniul energiei electrice și gazelor naturale, în România. Ne-am ținut de cuvânt și, imediat am construit un chestionar care să ne permită radiografierea precisă a fenomenului și, în raport cu acest lucru, să putem aborda concret și rapid controlul remedierii eventualelor greșeli. Imediat cum centralizăm toate datele, le vom da publicității”, a declarat Horia Constantinescu, președintele ANPC.

Aici –> https://forms.gle/ZczGfVbZTkew3Nh69 <– Formularul expediat de ANPC către furnizorii de energie

De același autor

Related Articles