Proiectul pilot “Viitorul Digital” un succes în Reşiţa. Doi profesori premiaţi

Proiectul pilot “Viitorul Digital”, derulat în premieră naţională în 3 oraşe din România: Buzău, Oradea şi Reşiţa s-a dovedit a fi un succes. Cei 40 de profesori incluşi în proiect şi care predau la clasa pregătitoare au reuşit să pună bazele unor tehnici educaţionale moderne şi au creat un mediu dinamic de învăţare prin includerea resurselor digitale.

Primarul Ioan Popa a avut astăzi o întâlnire cu ambasadorul Germaniei la Bucureşti pe această temă, iar doi profesori din Reşiţa au fost premiaţi pentru buna implementare a acestui program.

Este un proiect care se numește Viitorul Digital și pe care l-am lansat deja anul trecut suntem trei orașe în România care am făcut acest proiect, este vorba despre Reșița, Buzău și Oradea în parteneriat cu Art Klett, o companie germană care se ocupă de domeniul educațional și împreună cu Ambasada Germaniei, chiar sunt așteptat la București la o întâlnire cu ambasadorul Germaniei pentru a fi premiaţi pentru această activitate care s-a derulat foarte bine pe parcursul anului trecut.

Viitorul Digital se desfășoară pe clasa pregătitoare în 18 şcoli din care 10 la Reșița, celelalte 8 în Buzău și Oadea, 40 de profesori din care 24 de profesori de la Reșița, 880 de elevi au făcut parte în proiect anul trecut din care 480 din Reșița.

În acest program s-a evidențiat foarte mult Şcoala Gimnazială Marius Şandru și va trebui să ridic premiul pentru două profesoare de acolo pe care le felicit pe această cale, este vorba despre doamna Mariana Brebenariu și doamna Maria Ciontu”.

Proiectul Viitorul Digital va rula şi pe parcursul anului şcolar care tocmai a început. La şcolile din Reşiţa sunt folosite şi cele 7 mii de tablete pe care primăria le-a achiziţionat la începutul pandemiei de COVID-19.

Programul-pilot a inclus și cinci webinare – cu lecții demonstrative – câte unul pentru fiecare modul, instruire pentru participanți în utilizarea dispozitivelor electronice în sălile de clasă, respectiv metode de predare integrată, două sesiuni de instruire pentru mentori și trei ateliere organizate de către aceștia.

Sursa foto: pixabay

1 COMENTARIU

  1. Sunt beneficiara premiului oferit, am participat personal și mi-a fost înmânat personal premiul. Acesta răsplătește rezultatele obținute cu elevii clasei mele în proiect, dar și implicarea ca speaker la webinarele organizate de editura Art Klett. Va pun la dispoziție informațiile din presă, relatate în urma participării la eveniment.
    1.Proiectul-pilot ”Viitorul Digital” – un pas suplimentar către o educaţie de … https://www.agerpres.ro/educatie-stiinta/2023/09/12/proiectul-pilot-viitorul-digital-un-pas-suplimentar-catre-o-educatie-de-calitate-in-romania–1167972
    2.Sute de copii din clasa pregătitoare au urmat Școala colorată, în cadrul proiectului-pilot „Viitorul Digital”, care și-a premiat Profesorul Digital al Anului ☞ https://curierulnational.ro/sute-de-copii-din-clasa-pregatitoare-au-urmat-scoala-colorata-in-cadrul-proiectului-pilot-viitorul-digital-care-si-a-premiat-profesorul-digital-al-anului/
    3.Proiectul-pilot ‘Viitorul Digital’ – un pas suplimentar către o educaţie de … https://ecopolitic.ro/proiectul-pilot-viitorul-digital-un-pas-suplimentar-catre-o-educatie-de-calitate-in-romania/
    4.Proiectul-pilot ‘Viitorul Digital’ – un pas suplimentar către o educaţie de … https://ecopolitic.ro/proiectul-pilot-viitorul-digital-un-pas-suplimentar-catre-o-educatie-de-calitate-in-romania/

Comentariile sunt închise.

Cele mai citite

Related Articles