Proiectul concertistic „Reșița 250” continuă în municipiul de pe Bârzava

Ne apropiem cu pași repezi de ziua de 3 iulie, când vom sărbători cei 250 de ani de industrie pe aceste meleaguri… Am inițiat de anul trecut mai multe proiecte & programe care să ilustreze importanța istoriei acestor locuri, începând cu ziua de naștere a Reșiței industriale până în ziua de astăzi, cu toate suișurile și coborâșurile inerente unei evoluții istorice, așa cum a trăit-o urbea noastră încă din 1769, când s-a pus de fapt piatra de temelie a ceea ce sărbătorim astăzi„, a subliniat pentru Radio Reşiţa, organizatorul principal al evenimentului, Erwin Josef Ţigla.

Ultimul proiect în a marca anul jubiliar Reșița 250, pe care l-am propus comunității, a fost unul muzical. Câteva amănunte: Parohia Romano-Catolică „Maria Zăpezii“ din Reșița, împreună cu Forumul Democratic al Germanilor din jud. Caraș-Severin și cu Asociația Germană de Cultură și Educație a Adulților Reșița organizează, în perioada mai – octombrie 2021, a organizat un ciclu de Concerte de muzică de orgă, sub motto-ul „CANTICUM LAUDIS PRO RESITA – 250“, desfășurate pe orga „Wegenstein” din Biserica parohială „Maria Zăpezii“, în fiecare a treia duminică din lună, începând cu ora 18.00. Primul concert s-a desfășurat în data de 16 mai, protagoniștii săi fiind organiştii reşiţeni Cristian Roșoagă, Christine Maria Surdu și Patrick Paulescu și soliştii: Gheorghe Colța și Christine Maria Surdu.

Cel de-al doilea concert va avea loc duminică, 20 iunie 2021 de la ora 18.00 în Biserica Romano-Catolică „Maria Zăpezii“ din Reșița.

Protagoniștii acestui concert vor fi organiștii:

  • Denis Moldovan, absolvent al Facultății de Muzică și Teatru, Universitatea de Vest, Timișoara, organist la Biserica Romano-Catolică Timișoara I – Cetate, Biserica Sf. Ecaterina şi Krisztián Kelemen, student la Facultatea de Muzică, Universitatea din Szeged/ Ungaria, organist la Biserica Romano-Catolică Timișoara III – Elisabetin.

Partenerii acestui ciclu de concerte sunt Clubul Lions Onix și Societatea „Metarsis: activități și servicii de cultură urbană și artă contemporană” Reșița.

De același autor

Related Articles