Primarie Otelu si Biserica Alba 1Primarul oraşului Oţelu Roşu a purtat astăzi discuţii cu preşedintele Consiliului Local din Biserica Albă (Bela Crkva), Nenad Zivanovic, în vederea demarării a trei proiecte cu finanţare europeană. Oaspetele sârb a fost însoţit în oraşul de pe Bistra de consilieri pe probleme de proiecte şi programe şi reprezentanţi ai unor asociaţii sportive din Banatul Sârbesc. Scopul vizitei a fost de a stabili domeniile de accesare de fonduri europene în baza bunei colaborări şi a înfrăţirii dintre cele două comunităţi.

Partenerii sârbi au venit cu propunerea de a se întocmi trei proiecte în domeniul sportiv şi turistic care vor fi înscrise la licitaţia pentru acordarea finanţării pe programul IPA de Cooperare Transfrontalieră. Preşedintele Consiliului Local din Bela Crkva, Nenad Zivanovici, ne-a precizat că în zona de graniţă au nevoie de un circuit de motociclism viteză gen Formula 1 de la Hungaroring, de un stadion şi de piste pentru biciclete.

Primarul oraşului de pe Valea Bistrei, Luca Mălăescu a declarat că în cadrul acestor proiecte la Oţelu Roşu ar fi binevenite un bazin de înot şi modernizarea spaţiului vedere de la Gura Jgheabului.

Următoarea întâlnire se va consuma în 15 ianuarie când specialişti ai primăriei din Oţelu Roşu, alături de primarul Luca Mălăescu, vor fi invitaţi în Banatul Sârbesc.

Primarie Otelu si Biserica Alba