Proiect pilot de populare cu zimbru în Caraş-Severin

selaru

Astăzi, 14 exemplare noi de zimbru vor ajunge în ţarcul de la Măgura zimbrilor de la Armeniş. Asociaţia generală de vânătoare şi pescuit sportiv din România se implică într-un proiect pilot în Caraş-Severin prin relocarea, în mai multe etape, a câtorva zeci de zimbri din rezervaţii din Europa, spune Neculai Şelaru – directorul AGVPS:

Prin aceste acţiuni de repopulare a teritoriilor se urmăreşte restaurarea cu faună sălbatică a ţinuturilor din care aceasta a dispărut cu sute de ani în urmă, a mai spus Neculai Şelaru. Vă reamintim că, AGVPS a mai fost implicat, în decursul anilor pe teritoriul României, în acţiuni de repopulare cu cerb, capre negre, fazan şi castor.

În acest sfârşit de săptămână, în rezervaţia Măgura Zimbrilor, se va desfăşura cea mai amplă acţiune de eliberare în mediul silvatic a celui mai mare mamifer din Europa. Aceştia vor deveni primii zimbri liberi de pe aceste meleaguri după mai bine de 200 de ani. Noile exemplare care vor ajunge în munţii Ţarcu provin din rezervaţii din Elveţia, Germania, Belgia şi Franţa. Până în 2019 se are în vedere formarea unei populaţii stabile de peste 180 de zimbri liberi în Carpaţii Meridionali. Vă reamintim că, în luna mai a anului trecut 17 exemplare din centre de reproducere şi grădini zoologice din mai multe ţări europene au fost relocate în munţii Ţarcu. De atunci, turma s-a adaptat noului mediu şi este pregătită acum pentru viaţa în sălbăticie. (Hardy Cvoica)

De același autor

Related Articles