Programul Primăriei Reșița a fost dat peste cap de… cetățenii harnici

Cetăţenii care locuiesc la case au fost extrem de harnici la sfârşitul săptămânii trecute. Profitând de vremea frumoasă, au făcut curăţenie în gospodărie şi, practic, au sufocat platformele de colectare a deşeurilor. Sute de metri cubi de crengi şi resturi vegetale au fost depozitate în mai multe zone ale oraşului. Şeful Poliţiei locale, Alexandru Ciati reaminteşte obligaţiile cetăţenilor:

„Deşeurile rezultate din curăţirea grădinilor şi zonelor verzi vor fi depozitate pe platformele de precolectare. Nu vor fi depozitate pe străzi sau pe trotuare şi nici în containere! În fiecare zi de marţi şi joi, aceste platforme se vor curăţa. Deşeurile voluminoase (mobilier) se vor depozita pe platformă numai în ziua de joi a fiecărei săptămâni pentru a fi ridicate vineri dimineaţa”.

La rândul său, şeful Serviciului întreţinere din cadrul Primăriei, Ovidiu Almăjan spune că cetăţenii nu respectă programul, dar că angajaţii serviciului au fost mobilizați încă de astăzi pentru a aduna deşeurile depozitate lângă ghenele de gunoi.

(Sebastian Dragomir)