Program prelungit la CJAS Caraş-Severin pentru eliberarea cardurilor de sănătate

distribuire-carduri-de-sanatate-3

Casa de Asigurări de Sănătate Caraş-Severin a prelungit programul cu publicul pentru a distribui cardurile de sănătate care nu au fost ridicate încă de asiguraţi.

Decizia a fost luată la nivel naţional, a anunţat preşedintele Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate, Vasile Ciurchea: „pentru că estimăm că în perioada următoare va fi un număr mai mare de asiguraţi care vor solicita cardurile de sănătate, am cerut extinderea programului de lucru cu asiguraţii. Vom vedea cum vor evolua lucrurile în prima săptămână, după care vom decide unde şi dacă este necesară menţinerea acestui program prelungit. Astfel,  casele de asigurări care deţin peste 5.000 de carduri de sănătate, respectiv Arad, Bihor, Bistriţa, Braşov, Buzău, Caraş, Cluj, Constanţa, Dolj, Galaţi, Hunedoara, Iaşi, Mureş, Neamţ, Prahova, Suceava, Timiş şi municipiul Bucureşti, vor avea un program de lucru prelungit cu asiguraţii, de luni până vineri, între orele 08.00 şi 20.00”.

Dacă pacientul nu este asigurat sau are card emis dar nu îl prezintă la furnizor, acesta va putea primi doar servicii medicale de urgenţă. Pentru servicii medicale programate, asiguratul va trebui să solicite eliberarea cardului de sănătate de la casa de asigurări în evidenţa căreia se află.

De același autor

Related Articles