Program nou la Evidența persoanelor şi Stare civilă din Reșița

Programul de lucru al Serviciului Public Comunitar de Evidența Persoanelor Reșița se va modifica începând de luni, 5 decembrie.

Șeful Serviciului, Iulia Rădoi, a declarat că pentru preluarea actelor, intervalul orar va fi de luni până vineri între 8.30-13.00 și pentru eliberarea actelor între 15.00-16.00, cu mențiunea faptului că zilele miercuri, programul a fost prelungit, astfel încât cetățenii să poată depune și ridica acte de identitate și de stare civilă și în intervalul orar 15.00-17.00. În zilele de sâmbătă, ghișeul este deschis în intervalul orar 08.00 – 12.00 pentru înregistrarea deceselor, a mai spus Iulia Rădoi.

„Este posibil ca în această ultimă lună din an și eventual, în ianuarie să crească numărul de cereri, dar presupun că nu vom avea același aflux de cetățeni pe care l-am avut în vară. Cetățenii care știu că le-a expirat actul de identitate sau urmează să le expire sunt bineveniți, îi așteptăm. Lucrăm și pe bază de programare, astfel încât cetățenii care sunt plecați în străinătate să fie preluați în ziua în care doresc dânșii, dar și prin prezentarea la ghișeu, fără să mai existe o programare prealabilă. Totuși, recomandăm cetățenilor să își facă o programare pentru că la momentul la care se programează li se comunică și actele de care au nevoie și în 10-15 minute își depun actele și sunt și ei liniștiți”, a mai declarat Rădoi.

În minivacanța de 1 Decembrie, ghișeele de evidență a persoanelor din Reșița vor fi închise, dar în zilele de întâi și 3 decembrie, între orele 8 și 12 se pot înregistra decese la biroul de stare civilă.

De același autor

Related Articles