Profesorul Voicu Tudorache, cel care condus Şcoala de Pneumologie din Banat a fost premiat în cadrul Congresului Naţional de Pneumologie

Timp de 5 zile, sute de medici din intreaga ţară vor discuta despre cele mai noi descoperiri stiintifice, studii clinice, noi mijloace de diagnostic si tratament, medicina personalizata, dar si despre tratamente inovative in domeniul afectiunilor căilor respiratorii.

Printre temele abordate se numara: exacerbarile BPOC-ului, patologia pulmonara interstitiala, transplantul pulmonar, tratamentul sindromului de apnee in somn, tuberculoza pediatrica sau anomaliile interstitiale pulmonare. Se va discuta, insa, si despre investigatiile imagistice, consumul de tutun in randul adolescentilor si evolutia consumului de tigari electronice.

Specialistilor din Romania li se vor alatura medici pneumologi cunoscuti din mai multe tari europene.

Congresul Societatii Romane de Pneumologie aduna laolalta cei mai buni medici din acest domeniu, iar temele discutate in cadrul celui mai important for stiintific sunt unele de actualitate. Majoritatea colegilor din spital vor prezenta cel putin cate o lucrare in cadrul acestei manifestari. In acelasi timp, avem alaturi de noi si multi medici rezidenti si asta pentru ca, si am spus-o intotdeauna, audierea unor specialisti in domeniu este mult mai importanta decat citirea unor articole pe internet, chiar si intr-o revista de specialitate, iar experienta pe care o capata participand la un eveniment de o asemenea anvergura este destul de greu de echivalat. Ma bucur foarte mult ca s-a inteles acest lucru asa ca acum suntem aproape de 200 de medici si rezidenti din spital prezenti la acest congres ”, spune prof. dr. Cristian Oancea – secretar Societatea Romana de Pneumologie.

În cadrul acestei întâlniri profesorul Voicu Tudorache a primit Premiul de Excelenta al Societatii Romane de Pneumologie.

Aseară, am avut bucuria de a decerna Premiul de Excelenta al Societatii Romane de Pneumologie celui care a creat si condus Scoala de Pneumologie din Banat. Pentru întreaga activitatea stiintifica si academica, domnul profesor Voicu Tudorache, “PROFUL”, cum ii spunem majoritatea dintre noi, cei care i-am fost discipoli, a fost onorat de boardul SRP. Octavian Paler spunea ca măsurarea vietii omului nu este în functie de timp, ci de buna ei folosire, doar o viata traita pentru altii este o viata care merita traită.

Iar domnul profesor Voicu Tudorache si-a dedicat intreaga viata medicinei, pneumologiei, pacientilor, medicilor si studentilor. A publicat sute de lucrari stiintifice, carti, articole, a primit mai multe premii, inclusiv recunoasterea Academiei Romane, dar si recunoastere internationala.

Dar cel mai important lucru pe care l-a facut in viata medicala a fost crearea, educarea si dezvoltarea unei echipe de profesionisti. Multi dintre cei care lucreaza acum in sectiile de pneumologie din intreaga tara, dar si in spitale din strainatate si-au desavarsit stiinta la scoala domnului profesor Voicu Tudorache”, a mai precizat ptof. dr. Cristian Oancea.

De același autor

Related Articles